Glutenvrij kamperen!

Kamperen is heerlijk. Je bent de hele dag buiten en met een beetje geluk is het weer ook nog eens aangenaam. Ook wij zijn dit jaar weer met de tent op pad geweest en delen graag onze tips om optimaal genieten van ‘glutenvrij op de camping’.

Rust en ruimte! Zoek ons tentje… 😉

Elke ochtend vers afgebakken, glutenvrij brood uit je eigen oventje
Wat is er lekkerder dan een vers broodje bij het ontbijt? Bij de meeste campings zit wel een bakkertje om de hoek, maar daar is vaak geen glutenvrij brood verkrijgbaar. Wij nemen altijd een klein camping oventje mee, zodat we ’s ochtends zelf een heerlijk broodje kunnen afbakken. Een camping oven is al te koop vanaf € 30 en je hebt er veel plezier van! Het enige waar je even aan moet denken is dat je een camping uitzoekt met een stroomvoorziening.

Iedereen glutenvrij
Wij eten meestal ‘metzondergluten’, Ilona glutenvrij en Stefan met gluten. We koken thuis bijvoorbeeld ook twee soorten pasta als dat op het menu staat. Op vakantie doen we dat niet en eten we beide glutenvrij. Wel zo makkelijk als je maar één of twee kookpitten tot je beschikking hebt.

Grote supermarkten
Ga je boodschappen doen en heb je ook glutenvrije producten nodig? Ga dan naar de grootste supermarkt die je kunt vinden. De grote ‘supermarches’ in Frankrijk bijvoorbeeld. Zij hebben zoveel producten, er is vaak meer glutenvrij verkrijgbaar dan in Nederland. Vaak is er een glutenvrij schap, maar er staan ook genoeg glutenvrij producten tussen de ‘gewone’ producten. Zo is er vaak ook een glutenvrij biertje te vinden bij de bier-afdeling…

Neem eten mee voor de eerste dagen
Als je net aankomt heb je geen zin om meteen op zoek te gaan naar een grote supermarkt. Daarom pakken wij altijd wat eten in voor de eerste paar dagen. We nemen dan alleen de glutenvrije producten mee, de verse producten zoals groenten en fruit kopen we daar. Dat verkopen ze toch bij elke buurtsuper.
Denk bijvoorbeeld aan een zak glutenvrije pasta, pannenkoekenmeel, brood, afbakbroodjes, crackers, etc.

Het meer van Annecy, Frankrijk. 

We wensen je heel veel vakantieplezier!

Kamperen niets voor jou? Of alvast dromen over je volgende uitje… We hebben ook de leukste, glutenvrije stedentrips voor je op een rijtje gezet.

Leesvoer voor op vakantie en kook-inspiratie voor thuis! 

Meer informatie over Opscheppen