Diner bij Eetkaffee Den Fantast in Middelburg

Met een sweetdeal op zak bezochten we eetcafé Den Fantast in Middelburg. Het eten was oké en de mate van bekendheid met coeliakie liet te wensen over…

4.4 metzondergluten
0 van onze bezoekers (0 beoordelingen)
Eten
Service
Sfeer
Bekendheid met coeliakie
Wat vindt Metzondergluten?
Het eerste bezoek aan In den Fantast verliep voor mij iets anders dan verwacht. Telefonisch en via e-mail was bevestigd dat coeliakie bij de kok erg goed bekend was. Wel werd mij gevraagd eigen brood mee te nemen als ik dit zou willen. Dat beloofde veel goeds! Op de bewuste avond had ik geen brood meegenomen, vooral omdat ik daar op dat moment gewoon niet zo’n behoefte aan had.

We hadden de keuze uit een aantal gerechten omdat we gereserveerd hadden via een Sweetdeal. Er waren drie keuzes per gang. Die werden opgenoemd dus een goede test voor het korte termijn geheugen. Ik koos voor Hollandse garnaaltjes vooraf (de gamba’s konden niet) en hertenbiefstuk als hoofdgerecht.

Toen kregen we een amuse: voor mij Hollandse garnaaltjes met wat sla. Geen dressing, geen garnering. Vrij snel daarna volgde het voorgerecht: Hollandse garnaaltjes met sla. Geen dressing en geen garnering.. Daarna volgde dan de hertenbiefstuk. Heerlijk stuk vlees! Ik hoorde aan tafel wat geroezemoes over dat het wel een groot stuk was, maar omdat mijn voorgerecht weinig voorstelde in verhouding tot de rest van de tafel, had ik er zin in! Er zat helaas geen (alternatieve) saus bij het vlees. De garnering bestond uit redelijk flauw geroerbakte seizoensgroenten.

Na het hoofdgerecht nog een nagerecht? Ach ja waarom ook niet. Eens kijken wat er op het menu staat. Bij het arrangement hoorde een grand dessert met vier bolletjes ijs met elk een eigen saus en garnering. Voor mij was er gebeld met de leverancier of het alternatieve mango-sorbetijs dat ze hadden glutenvrij was. Dat was zo, maar ik kreeg het deksel nog even te lezen. Daarna kwam de ober nog even checken of ik slagroom mag. Ja hoor. Toen kwam het dessert op tafel: drie bollen mango-sorbet ijs, slagroom ernaast, koekje er in. Ehm.. ja dat koekje mag nu juist net niet! Oh jee, moet ik hem eruit halen? Of moet dan ook alle slagroom eraf? Ja wel de slagroom waar het koekje in zit als het kan. Eind goed al goed: mango-sorbet ijs met wat ingedeukte (want weggeschepte) slagroom.

Al met al, de ober deed zijn best, de kok iets minder en maakte zich er nogal gemakkelijk vanaf. Het vertrouwen dat men alles van coeliakie af weet is weg na dit bezoek. Jammer, want al het eten zag er zo lekker uit! Maar met weglaten en naar de borden van anderen staren met alle lekkere dressings, grote gamba’s, garneringen en sausjes was toch een tegenvaller!


Meer info?
Bezoek aan: Eetkaffee Den Fantast
Te: Middelburg (provincie Zeeland)
Op: 27 oktober 2013
Website: www.eetkaffeedenfantast.nl

Ben jij ook bij Eetkaffee den Fantast geweest? Laat ons hieronder weten wat jij ervan vond!
Wat vinden onze bezoekers? Klik hier om ook jouw beoordeling achter te laten!
Sorteer op

Laat als eerste een reactie achter!

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Klik hier om ook jouw beoordeling achter te laten!