Diner bij Villa Augustus in Dordrecht

Misschien wel de mooiste plek in Dordrecht, naast de oude watertoren staat Villa Augustus. Is het eten net zo mooi als de plek? Lees nu de hele review!

7.9 metzondergluten
0 van onze bezoekers (0 beoordelingen)
Eten
Service
Sfeer
Bekendheid met coeliakie
Wat vindt Metzondergluten?
Villa Augustus is gevestigd op een prachtig plekje in Dordrecht. Naast de oude watertoren staat een mooie villa, die is omgebouwd tot restaurant, hotel en winkel. Bij aankomst schittert de grote moestuin, waaruit de groente en het fruit komen dat Villa Augustus serveert in het restaurant en verkoopt in de winkel.

Na vooraf gereserveerd te hebben stond er een mooie tafel op ons te wachten. We kozen ons voor- en hoofdgerecht, samen met een fles wijn. We kozen de Grüner Veltliner (€ 28,- per fles). Een heerlijke wijn, aanrader! Als voorgerecht koos Stefan voor de aspergesoep. De soep smaakte goed. Erg vers en samen met de croutons, Parmezaanse kaas en bieslook een mooi gerecht om mee te beginnen. Als hoofdgerecht koos Stefan geroosterde duif. De duif werd geserveerd als een kleine gevulde kalkoen, samen met aardappeltjes en diverse groenten. Het vlees was goed gegaard en samen met de jus smaakte het zoet. Een lekker stukje vlees, al moet je van duif houden.Op de website staat vermeld dat Villa Augustus een glutenvrije kaart beschikbaar heeft, fijn! Ilona koos als voorgerecht voor brood met olijventapenade en tomatentapenade, omdat de glutenvrije voorgerechten niet zo uitgebreid waren. Het brood was niet heel speciaal, maar de tapenade was heerlijk!

Als hoofdgerecht kon Ilona moeilijk een keuze maken! Uiteindelijk koos ze voor de rijst pescatore met inktvis, langoustine en mosselen, met witlofsalade met koolrabi en raapsteel. Super lekker! De combinatie van de verschillende ingrediënten was heerlijk en er zat voldoende vis in het gerecht.De bediening is niet heel vlot waardoor je lekker lang kunt tafelen of zelf even je hand moet opsteken. De gerechten staan daarentegen wel heel snel op tafel na bestelling. Villa Augustus is echt weer eens ‘iets anders’ , waar geen standaardgerechten worden geserveerd (hoewel ook bijv. pizza op de kaart staat, niet glutenvrij). Een levendig restaurant op een rustige locatie, met een mooie tuin waar je gerust een wandelingetje door kunt maken! Na afloop kun je in het winkeltje nog wat eetbaars of leesbaars kopen. 

Meer info?
Bezoek aan: Villa Augustus
Te: Oranjelaan 7, Dordrecht
Op: 3 mei 2014
Website: www.villa-augustus.nl


Ben jij ook bij Villa Augustus geweest? Laat ons hieronder weten wat jij ervan vond!

Wat vinden onze bezoekers? Klik hier om ook jouw beoordeling achter te laten!
Sorteer op

Laat als eerste een reactie achter!

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Klik hier om ook jouw beoordeling achter te laten!