Lunch bij Puur Eten & Drinken in Dordrecht

Puur is helaas in 2017 gesloten. Jammer, want we hebben hier heerlijk geluncht!

8 metzondergluten
0 van onze bezoekers (0 beoordelingen)
Eten
Service
Sfeer
Bekendheid met coeliakie
Wat vindt Metzondergluten?
Enthousiaste ondernemers hebben in juni 2014 de deuren geopend van een restaurant in het centrum van Dordrecht. Een bijzonder restaurant, want het is volledig glutenvrij. Ook lactosevrij, vegetarische en veganistische gerechten behoren tot de mogelijkheden. Het is een lunchroom, van donderdag tot en met zondag geopend in de middag. Dus eigenlijk is dit een zonder-zonder review in plaats van een met-zonder-gluten, want hebben allebei glutenvrij geluncht! Toen we aankwamen namen we plaats op het terras, waar gelukkig net een plekje vrij kwam. Het was druk in het restaurant vanwege de boekenmarkt die het centrum van Dordrecht had overgenomen. Het duurde dan ook even voordat we een menukaart kregen en onze bestelling werd opgenomen.We bestelden een smoothie, een bijzondere combinatie van komkommer, mango en een beetje paprika. De smoothies wisselen per week, dus laat je vooral verrassen. Als lunch kozen we het broodje caprese met tomaat en mozzarella. Het werd geserveerd als twee broodjes met een kleine salade. De broodjes waren glutenvrij en het smaakte heerlijk! Ook bestelden we de tosti met geitenkaas en groene pesto, met salade. Ook lekker! De salade erbij was simpel en lekker vers.

In de vitrine staan ook nog glutenvrije gebakjes die je mee kunt nemen (of aldaar opeten natuurlijk). We besloten er van alle soorten een te proberen. De wortelmuffin vond ik persoonlijk minder lekker, hij was plakkerig. De andere gebakjes daarentegen waren heerlijk: appeltaart, cheesecake en als absolute topper: brownietaart. Alle taarten worden gebakken door het restaurant zelf, een mooi stukje ambacht.Nog niet alles verliep vlekkeloos, maar dat vergeven we deze gedurfde ondernemers graag. Glutenvrij Nederland is een mooie lunchroom rijker waar we zeker nog eens heen gaan. (En zelfs het toilet is een bezoekje waard, vergeet vooral niet omhoog te kijken!). Wetende dat Puur Eten & Drinken (hopelijk) nog een mooie toekomst heeft, gaan we zeker nog eens terug. Misschien eens de high tea proberen

Meer info?
Bezoek aan: Puur eten & drinken
Te: Voorstraat Noord 171, Dordrecht
Op: 6 juli 2014
Website: www.puurdordrecht.nl
Foto's: metzondergluten.com. De foto van de hotelkamer: 25hours Hotels.


Ben jij ook bij Puur geweest? Laat ons hieronder weten wat jij ervan vond!
Wat vinden onze bezoekers? Klik hier om ook jouw beoordeling achter te laten!
Sorteer op

Laat als eerste een reactie achter!

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Klik hier om ook jouw beoordeling achter te laten!