Diner bij Woods in Leiden

Op een tropische vrijdagavond wilden we tijdens het diner wat verkoeling zoeken aan het water bij restaurant Woods in Leiden. Wat het een geslaagde avond? Lees hier de review….

6.5 metzondergluten
0 van onze bezoekers (0 beoordelingen)
Eten
Service
Sfeer
Bekendheid met coeliakie
Wat vindt Metzondergluten?
Via Groupon hadden we een tegoedbon gekocht voor een 5-gangendiner met 2 amuses bij restaurant Woods in Leiden. Op een zomerse vrijdagavond besloten we er te gaan eten. Restaurant Woods ligt op een prachtige plek, pal aan de Oude Rijn, dus we hoopten op een verkoelend briesje tijdens het diner. We werden helaas op een windstille plaats op het zonovergoten terras geplaatst. Er waren ook maar 4 parasols beschikbaar en die waren allemaal al in gebruik, dus het bleek al snel een verhitte avond te worden. We zaten letterlijk met het zweet op ons voorhoofd te dineren, net als een aantal andere gasten.Het personeel deed wel haar best het ons naar de zin te maken. Zo werd (met name aan het begin van de avond, maar minder aan het einde van de avond) ieder gerecht duidelijk toegelicht. Het eten smaakte goed. Er was duidelijk nagedacht over het menu qua opbouw. Ieder gerecht bevatte wel een bijzonder ingrediënt of een bijzondere combinatie van ingrediënten, wat het etentje bijzonder maakte. Jammer was dat het niet mogelijk was een kan kraanwater te bestellen om, naast een paar wijntjes en een inmiddels lege fles water, voldoende vocht binnen te krijgen. Zelfs met dit warme weer maakten ze daarop geen uitzondering. De enige mogelijkheid was een tweede fles water te bestellen a 6,75 euro. Dit vonden wij toch wel een minpunt.Wij kregen een 5-gangen diner geserveerd. Er was een menu vastgesteld, maar dit kon prima worden aangepast en glutenvrij worden gemaakt. Zo kreeg Ilona ook glutenvrij brood met aparte boter (die binnen een minuut volledig gesmolten was). Van het tussen vlees en vis variërende menu was de schol het hoogtepunt, ook volgens gastschrijfster Kim. Heerlijk gebakken en mooi geserveerd. Alle gerechten worden trouwens mooi geserveerd! Vanaf de derde gang moesten we ineens erg lang wachten. Het was wat drukker geworden, vandaar misschien. Toen de ribeye kwam waren wij daarom eigenlijk al aan het dessert toe. Bij het dessert ging het even mis. Ondanks dat de hele avond alles heel netjes glutenvrij was voor Ilona, werd de crème brûlée  geserveerd met ijs en bastogne koekkruimels… Na een paar keer zwaaien (en gesmolten ijs) werd ik opgemerkt en werd het omgeruild voor ander, niet glutenbevattend ijs en zonder koekkruimels. Jammer!

Al met al zouden we best nog eens naar Woods gaan, maar absoluut niet meer met zulk mooi weer. Het is veel te warm op het terras, de bediening moet ook nog eens in een strakke outfit met lange mouwen en gilet lopen.. respect dat ze zo goed hun best blijven doen. Ook voor glutenvrije gerechten moet je blijven opletten.

Meer info?
Bezoek aan: Woods
Te: Haagweg 81, Leiden
Op: 18 juli 2014
Website: www.restaurantwoods.nl


Ben jij ook bij Woods geweest? Laat ons hieronder weten wat jij ervan vond!
Wat vinden onze bezoekers? Klik hier om ook jouw beoordeling achter te laten!
Sorteer op

Laat als eerste een reactie achter!

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Klik hier om ook jouw beoordeling achter te laten!