Meteen naar de inhoud

Diner bij Billy Beer in Delft

De Beren eetcafés zijn een begrip in de Randstad. Ook in het centrum van Delft vind je een vestiging: Billy Beer. Naast de normale kaart wordt er ook een glutenvrije kaart gebruikt, dus dat lijkt een goed vooruitzicht.

De Beren eetcafes staan bekend om de goede prijs-kwaliteit verhouding, je betaalt er niet veel voor een goed gevuld bord saté met friet. Ook nu is de prijs te overzien: een drie gangen menu voor € 19,50.

We hadden gereserveerd en er stond keurig een tafeltje klaar. Het is bijna altijd druk bij de Beren, zo ook vandaag. Ondanks dat hoefden we nooit lang te wachten en hield de serveerster de tafel goed in de gaten. Je ziet dat de medewerkers op elkaar ingespeeld zijn en goed weten wat ze moeten doen.

Stefan koos voor de carpaccio vooraf en de typische beren-saté als hoofdgerecht. Het eten smaakte goed. Verwacht geen uitbundig opgemaakte borden of chic bestek, gewoon prima eten. Ilona kreeg een aparte kaart. Er is een aparte kaart voor gluten, lactose, noten en schaal- en schelpdieren allergie. Vooraf kregen we twee glutenvrije bolletjes met kruidenboter. Erg lekker brood! Als voorgerecht koos Ilona ook de carpaccio. Deze smaakte goed, zoals een carpaccio hoort te zijn. Als hoofdgerecht koos Ilona de glutenvrije saté. Op de kaart stond precies wat er dan wel en niet bij zou zitten. Het werd alleen iets anders geserveerd. De kroepoek was bijvoorbeeld weggelaten terwijl dit op de kaart wel als glutenvrij stond. Het gerecht was verder erg lekker, een beetje te veel.

Als toetje volgde de Dame Blanche. Daar zagen we aardig wat verschil tussen de niet-glutenvrije Dame Blanche en de glutenvrije versie. bij de glutenvrije variant ontbrak hetgeen wat een Dame Blanche kenmerkt; chocoladesaus. Terwijl deze wel glutenvrij zou zijn. Ook de fruitgarnering ontbrak.

Al met al is de beren prima om goedkoop te eten, maar blijf alert met glutenvrij. Let ook op, want de Beren is een keten maar de kennis van glutenvrij kan best eens variëren! Vraag alles gewoon altijd voor de zekerheid na, en eet smakelijk!

Meer info?
Bezoek aan: Billy Beer
Te: Beestenmarkt 26, Delft
Op: 12 juli 2015
Website: www.beren.nl