Sinterklaas recept glutenvrije kruidnoten

Sinterklaas is weer in het land! En dan is het tijd voor heerlijke kruidnoten en speculaas… In onderstaand recept bakken we kruidnoten en speculaas, een “gezonde” variant met weinig suiker. En glutenvrij uiteraard!

Kruidnoten2

Ingrediënten:

  • 25 gram amandelmeel
  • 275 gram boekweitmeel
  • 100 gram kokosbloemsuiker
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel stevia
  • 3 eetlepels speculaaskruiden
  • een paar druppels vanille-extract (flesje Dr. Oetker)
  • 150 gram kokosolie
  • 75 ml melk (amandelmelk kan ook)
  • 1 ei

Kruidnoten1

Bereiding:

Doe alle droge ingrediënten in een kom. Verhit de kokosolie in een pan tot deze vloeibaar is. Voeg de vloeibare kokosolie, de melk, het vanille-extract en het ei toe aan de droge ingrediënten. Kneed dit goed tot een stevig beslag en zet het 30 minuten in koelkast. 

Draai kleine bolletjes van het beslag. Leg deze op een bakplaat en druk er zachtjes op, voor een mooie kruidnoten-vorm. Voor de speculaasjes druk je het beslag plat op de bakplaat en snijd deze met een aardappelschilmesje in de gewenste vorm (zoals een cadeautje of een Piet!).

Bak de kruidnoten en speculaasjes 12 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Houd goed in de gaten of ze niet aanbranden, dat is natuurlijk zonde. Even af laten koelen en genieten maar!

Kruidnoten4

 

Elke week op de hoogte van het laatste glutenvrije nieuws? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief!