Meteen naar de inhoud

High Tea bij de Kleischuur in Gouda

De Kleischuur heeft zijn naam te danken aan vroegere tijden, toen de schuur diende als opslag voor klei uit Engeland. Nu kun je er lunchen, dineren of genieten van een high tea of high wine. Wij gingen eens op bezoek… 

Het restaurant is gelegen op een fijne locatie aan de rand van het centrum van Gouda. Bij mooi weer kun je heerlijk buiten zitten. Wel oppassen met kindjes… het terras ligt écht langs het water. Je kunt ook gezellig binnen zitten en genieten van de stijlvolle, wat Scandinavische, gezellige inrichting. We hadden gereserveerd voor een high tea voor drie personen, waarvan 1 persoon glutenvrij.

Bij ontvangst werden we vriendelijk naar onze tafel begeleid, waarop een bordje stond met onze naam. Zo leuk, die kleine details! We kregen een thermoskan kruidenthee en de high tea werd uitgelegd. Voor de glutenvrije eter wordt het iets aangepast.

Precies genoeg lekkers…
We kregen eerst een pompoensoep in een theemok. Een goed op smaak gebracht soepje! Daarna verscheen de rest van de high tea, op een etagere en voor de glutenvrije versie twee aparte bordjes. Tussendoor kregen we ook nog een glaasje verse jus d’orange. Wat ons opviel was dat je eigenlijk niet lekker veel verschillende theetjes kunt proeven zoals je soms gewend bent bij een high tea, maar steeds een thermoskan thee op tafel krijgt. Overigens wel heel lekkere thee.

We genoten van een (glutenvrije) pannenkoek met een heerlijk vulling van onder andere tomaat en geitenkaas, een broodje pastrami (de glutenvrije versie was zoete aardappel met pastrami en salade) en een schelp met makreel, quinoa en avocado. Natuurlijk mocht de zoetigheid niet ontbreken: een citroentaartje, fudge en wortelcake. De glutenvrije variant bestond uit fudge, brownie en ‘snickertaart’. Heerlijk!

En het fijne was; soms eet je eigenlijk teveel bij een high tea, maar nu was de hoeveelheid gewoon precies goed! Natuurlijk liepen we daarna nog een rondje door de gezellige stad Gouda. Of je nu (te) vol zit of niet, even door de straatjes van Gouda struinen is altijd leuk.

De Kleischuur is een aanrader. Vriendelijke bediening, fijne locatie en goed eten waarbij wordt gewerkt met eerlijke en lokale producten. Voor herhaling vatbaar (oh ja.. herhaling was er al, want wij waren hier eigenlijk al voor de tweede keer…;))

Meer info?
Bezoek aan: Restaurant de Kleischuur in Gouda
Te: Vest 2, Gouda
Op: 21 oktober 2018
Website: https://www.dekleischuur.nl/