Meteen naar de inhoud

Zelf pindakaas maken – glutenvrij & suikervrij recept

Boodschappenlijstje
– 500 gram doppinda’s
– 150 gram hazelnoten
– Snufje zout
– Ook nodig: keukenmachine
Bereiding
Dop de pinda’s. Dat is even een klusje. Als je hazelnoten in schil hebt, kraak ze dan met een notenkraker. Let op dat er geen stukjes van de schil meekomen, die blijven erg hard en wil je liever niet vinden in de pindakaas. 
Doe de hazelnoten, de pinda’s en een snufje zout in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan. De noten gaan door verschillende fases: eerst worden het kleine stukjes en langzaam aan komt de olie vrij. Dit zorgt er voor dat er zich een pasta kan vormen van de noten. Laat de keukenmachine draaien net zolang tot dat de noten zich een pasta vormen. De pasta moet goed smeerbaar zijn, dus stop niet te vroeg. De tijd varieert per keukenmachine, bij ons duurde het een kleine 10 minuten. En klaar is kees, geniet van je homemade pindakaas!
Houd je van crunchy pindakaas? Zet de keukenmachine na 30 seconden dan even stil en schep er twee eetlepels gemalen noten uit. Voeg deze weer toe als de pasta klaar is en zet de keukenmachine nog heel even aan om het goed te mengen. Zo heb je lekkere stukjes noot in je pindakaas.
Dit recept komt uit ons eerste kookboek. Die is inmiddels helemaal uitverkocht. Maar geen nood: ons tweede en derde kookboek zijn nog verkrijgbaar!