Meteen naar de inhoud

Makkelijke en glutenvrije courgettesoep

Soep, Diner, Lunch

Voor 4 personen

20 minuten bereidingstijd

Glutenvrij
Vegetarisch
Melkvrij wanneer je de crème fraîche weglaat.

Een super simpel en ó zo lekker soepje: courgettesoep! En glutenvrij uiteraard

 

 


BOODSCHAPPENLIJSTJE


2 courgettes
1 rode ui
klontje boter
500 ml water
1 (glutenvrij!) groentebouillonblokje of heet water met een variatie aan kruiden 
125 gram crème fraîche

ook nodig:
een blender of staafmixer en een pan.


BEREIDING


Snij de courgette en de ui in stukjes. Smelt de boter in een pan. Fruit de ui 1 minuut in de pan, voeg daarna de courgette toe en laat het 5 minuten op laag vuur garen. Roer regelmatig zodat het niet aanbrand.

Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng het aan de kook. Laat het 3 minuten koken.

Neem de pan van het vuur en doe de soep in de blender of zet de staafmixer in de pan.
Tip: houd je van een mooie gladde soep? Laat de soep dan iets langer in de blender. Wij houden er juist van als de soep een wat grovere structuur kent, zodat er echt stukjes courgette in zitten. Laat de soep dan juist niet te lang in de blender.

Roer als laatste de crème fraîche door de soep. Voeg naar smaak een beetje peper toe.

Glutenvrije ovenschotel

 

 

Glutenvrij kookboek!
‘Geniet Glutenvrij’ is ons derde kookboek. Dit keer een groot formaat (bijna A4) en lekker dik; meer dan 200 pagina’s!

Het boek staat vol lekkere recepten voor de hele dag. Onderverdeeld in ontbijt, taart, lunch & spreads, dranken, soep, diner en dessert. Alle recepten zijn glutenvrij en vegetarisch. En veel van de recepten zijn vrij van lactose, koemelk, ei en noten. En niet te vergeten, het boek staat vol prachtige foto’s en een handig register.

Ook nemen we je mee in ons ‘metzondergluten’ huis. Hoe richt je je keuken zo in dat glutenvrij en niet-glutenvrij veilig naast elkaar kunnen bestaan? Ook gaan we de moestuin in en delen we praktische tips voor het kweken van je eigen groenten en kruiden.

Alles weten over het nieuwe boek? Klik hier!