Meteen naar de inhoud

Kwarktaart met zomerfruit

Aardbeien en frambozen… Heerlijk!? Duik dan nu de keuken in voor deze overheerlijke taart. .  


Boodschappenlijstje

Voor de bodem
– 100 gr ongezouten amandelen
– 1 vanillestokje
– 180 gr glutenvrije koekjes (bijv. Butterkeks van Schar)
– 20 gr geraspte kokos
– 3 el agavesiroop
– 6 dadels, ontpit

Voor de vulling
– 300 gr magere kwark
– 125 gr mascarpone
– 3 el honing
– 6 blaadjes gelatine
– 350 gr verse aardbeien, schoongemaakt
– 300 gr verse frambozen, gewassen
– 1 limoen
– paar takjes munt ter decoratie

Bereiding
Taartbodem:
Halveer het vanillestokje en schraap het zachte merg eruit. Maal de amandelen, koekjes, vanillemerg en dadels tot een fijne massa met een keukenmachine. Voeg de agavesiroop toe. Bedek een springvorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem, goed aandrukken. 
Vulling:
Meng de mascarpone met de kwark. Pureer 100 gram aardbeien en 150 gram frambozen in de keukenmachine. Week de gelatine vijf minuten in een grote kom met koud water. Verwarm de honing in een pannetje en voeg een vijf eetlepels van de fruitpuree toe. Knijp de gelatine uit en voeg deze toe in het pannetje. Schenk het mengsel uit het pannetje bij de mascarpone en kwark. Voeg de rest van de aardbeien-frambozenpuree toe. Roer dit tot het goed glad is. Breng het op smaak met rasp en sap van de limoen. Kijk uit dat het niet te zuur wordt, proef even tussendoor. Giet het mengsel op de taartbodem en zet het minimaal twee uur in de koelkast om op te stijven. 
Bestrooi de taart voor het serveren met de resterende aardbeien en frambozen en een takje munt.