Meteen naar de inhoud

Glutenvrije quiche met venkel en spinazie + Nieuw boek!

.

Lunch, Diner

Voor 2 tot 3 personen

25 minuten bereidingstijd
   plus 40 minuten in de oven

Glutenvrij & vegetarisch

De geur die je tegemoet komt als de quiche in de oven staat… Heerlijk! En dan duren die 40 minuten in de oven natuurlijk veel te lang! Maar geduld wordt beloond met hetgeen dan op tafel komt te staan.

De quiche zelf is als diner voldoende voor 2 tot 3 personen. Als je er een salade bij maakt, kan hij makkelijk als hoofdgerecht voor 4 personen dienen.

Oh… We hebben nieuws. Ons nieuwe kookboek komt eraan! Onderaan deze post lees je alles. Of klik meteen verder naar alle informatie over het boek.

.

.


BOODSCHAPPENLIJSTJE


klontje boter om de bakvorm in te vetten
9 plakjes glutenvrij bladerdeeg
1 el olijfolie
2 uien, gepeld en gesnipperd
1 teen knoflook, gepeld en gesnipperd
1 grote venkelknol, gewassen en in dunne reepjes
400 gr verse spinazie, gewassen
halve rode peper, schoongemaakt en in dunne reepjes
2 eieren
2 el (plantaardige) melk
200 gr crème fraîche
1 el kipkruiden (let op dat deze glutenvrij zijn)
1 tl paprikapoeder
50 gr geraspte kaas
50 gr walnoten, in grove stukken

BEREIDING


Verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik een quichevorm met een diameter van ongeveer 30 centimeter. Bekleed de onderkant van de vorm met bakpapier. Vet de zijkanten van de quichevorm in met boter.

Gebruik je bladerdeeg uit de vriezer? Laat het dan iets ontdooien, maar zorg dat het niet te warm wordt. Leg het bladerdeeg in de quichevorm, bedek daarbij zowel de zijkanten als de bodem van de vorm. Het is niet erg als het bladerdeeg op sommige stukken overlapt.

Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook en venkel. 5 minuten. Voeg de spinazie toe en laat het even slinken. Giet het meeste kookvocht uit de pan en schep de groenten op het bladerdeeg.

Meng in een kom de eieren met de melk, crème fraîche, kipkruiden en paprikapoeder. Blijf roeren totdat het een glad en dun mengsel is. Giet het over de groenten die je eerder op het bladerdeeg hebt gelegd.

Bestrooi de kaas en de noten over de quiche. Bak de quiche 40 minuten in de voorverwarmde oven.

.


En… we hebben nog een verrassing!
Er komt binnenkort een nieuw kookboek uit. ‘Geniet Glutenvrij’ is ons derde kookboek. Dit keer een groot formaat (bijna A4) en lekker dik; meer dan 200 pagina’s!

Het boek staat vol lekkere recepten voor de hele dag. Onderverdeeld in ontbijt, taart, lunch & spreads, dranken, soep, diner en dessert. Alle recepten zijn glutenvrij en vegetarisch. En veel van de recepten zijn vrij van lactose, koemelk, ei en noten. En niet te vergeten, het boek staat vol prachtige foto’s en een handig register.

Ook nemen we je mee in ons ‘metzondergluten’ huis. Hoe richt je je keuken zo in dat glutenvrij en niet-glutenvrij veilig naast elkaar kunnen bestaan? Ook gaan we de moestuin in en delen we praktische tips voor het kweken van je eigen groenten en kruiden.

Alles weten over het nieuwe boek? Klik hier!