Meteen naar de inhoud

Zomerse prosecco ijsjes met vers fruit – glutenvrij recept

.

Ijsjes

Voor ongeveer 6 ijsjes

15 minuten bereidingstijd
   plus 1 nacht in de vriezer

Glutenvrij, lactosevrij en vegetarisch

The summer is magic! Zeker met deze prosecco ijsjes…

Met warme dagen is een beetje verkoeling wel welkom. Deze ijsjes zijn met alcohol, we hebben ook een recept voor heerlijke fruitijsjes zonder alcohol (een echte kids-favoriet!)

In ons nieuwe kookboek Geniet Glutenvrij vind je ook heerlijke desserts, zoals een double cookie icecream, tiramisu, bosbessenijs en meer! Bekijk het boek hier. Nu met gratis verzending binnen Nederland!

.

Glutenvrije ijsjes

.


BOODSCHAPPENLIJSTJE


100 ml perensap
100 ml water
200 ml prosecco
10 frambozen
1 kiwi
10 aardbeien
(exacte hoeveelheden zijn afhankelijk van de grote van je ijsvormpjes)

Ook nodig:
ijsvormpjes


BEREIDING


Schenk de ijsvormpjes voor een kwart vol met water, voeg daarna een kwart met perensap toe en daarna voor de helft met prosecco.

Doe een paar hele frambozen, aardbeien en stukjes kiwi in de vormpjes. Varieer met het fruit, zodat je verschillende smaken ijsjes krijgt – bijvoorbeeld een ijsje met alleen frambozen, eentje met aardbeien en kiwi, enz.

Zet de vormpjes in de vriezer. Haal ze er na 1 uur uit en steek de stokjes er in. Het ijs is nu al een beetje hard en dan vallen de stokjes niet om. Zet ze daarna nog een paar uur in de vriezer en je hebt een heel origineel ijsje. Leuk voor een borrel of een feestje!

Probeer ook de fruitijsjes eens!

.

Glutenvrij ijs

.


Glutenvrij kookboek!
‘Geniet Glutenvrij’ is ons derde kookboek. Dit keer een groot formaat (bijna A4) en lekker dik; meer dan 200 pagina’s!

Het boek staat vol lekkere recepten voor de hele dag. Onderverdeeld in ontbijt, taart, lunch & spreads, dranken, soep, diner en dessert. Alle recepten zijn glutenvrij en vegetarisch. En veel van de recepten zijn vrij van lactose, koemelk, ei en noten. En niet te vergeten, het boek staat vol prachtige foto’s en een handig register.

Ook nemen we je mee in ons ‘metzondergluten’ huis. Hoe richt je je keuken zo in dat glutenvrij en niet-glutenvrij veilig naast elkaar kunnen bestaan? Ook gaan we de moestuin in en delen we praktische tips voor het kweken van je eigen groenten en kruiden.

Alles weten over het nieuwe boek? Klik hier!