Meteen naar de inhoud

Glutenvrije kruidnoten zelf bakken – glutenvrij & lactosevrij recept

.

Feestdagen

Voor een schaal vol kruidnoten

30 minuten bereidingstijd

Glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij en vegetarisch

Sinterklaas! Dat staat voor kruidnootjes… En glutenvrije kruidnoten bakken doen we zelf natuurlijk. In dit recept zit weinig suiker, dus ze zijn redelijk “gezond”. En de kids vinden het fantastisch om te helpen bij het bakken, leuk om samen te doen!

Zoek je trouwens nog een leuk cadeau? Kijk dan zeker even bij de kookboeken. Hier vind je alles over de boeken..

.

Glutenvrije kruidnoten bakken recept

.


BOODSCHAPPENLIJSTJE


25 gram amandelmeel
275 gram boekweitmeel
100 gram kokosbloemsuiker
1,5 theelepel bakpoeder
4 eetlepels speculaaskruiden
1 eetlepel anijspoeder
een paar druppels vanille-extract
150 gram kokosolie
75 ml plantaardige melk
1 ei

BEREIDING


Doe alle droge ingrediënten in een kom. Verhit de kokosolie in een pan tot deze vloeibaar is. Voeg de vloeibare kokosolie, de melk, het vanille-extract en het ei toe aan de droge ingrediënten. Kneed dit goed tot een stevig beslag en zet het 30 minuten in koelkast.

Draai kleine bolletjes van het beslag. Leg deze op een bakplaat en druk er zachtjes op, voor een mooie kruidnoten-vorm. Voor de speculaasjes druk je het beslag plat op de bakplaat en snijd deze met een aardappelschilmesje in de gewenste vorm (zoals een cadeautje of een Piet!).

Bak de kruidnoten en speculaasjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden. Houd goed in de gaten of ze niet aanbranden, dat is natuurlijk zonde. Even af laten koelen en genieten maar.

.

Glutenvrije kruidnoten bakken recept

.


Glutenvrij kookboek!
‘Geniet Glutenvrij’ is ons derde kookboek. Dit keer een groot formaat (bijna A4) en lekker dik; meer dan 200 pagina’s!

Het boek staat vol lekkere recepten voor de hele dag. Onderverdeeld in ontbijt, taart, lunch & spreads, dranken, soep, diner en dessert. Alle recepten zijn glutenvrij en vegetarisch. En veel van de recepten zijn vrij van lactose, koemelk, ei en noten. En niet te vergeten, het boek staat vol prachtige foto’s en een handig register.

Ook nemen we je mee in ons ‘metzondergluten’ huis. Hoe richt je je keuken zo in dat glutenvrij en niet-glutenvrij veilig naast elkaar kunnen bestaan? Ook gaan we de moestuin in en delen we praktische tips voor het kweken van je eigen groenten en kruiden.

Alles weten over het nieuwe boek? Klik hier!

.