Meteen naar de inhoud

Ontbijtkoek om volop mee te variëren

 

Gebak & Snacks

Voor 10 plakken

20 minuten bereidingstijd
plus 30 minuten in de oven

Glutenvrij en melkvrij
Vegetarisch

Een heerlijke variant op een plak ontbijtkoek, kruidkoek of cake. Net even anders, maar echt smaakvol glutenvrij,

Met deze glutenvrije ontbijtkoek kan volop worden gevarieerd. Je kunt hem heel basis houden of lekker los gaan en vruchtjes of noten toevoegen.

 

 

BOODSCHAPPENLIJSTJE

1 grote banaan
6 dadels
1 el kokosolie, gesmolten
40 gram boekweitmeel
80 gram glutenvrij meelmix
2 tl kaneel
1 tl baking soda
1 tl anijspoeder
2 eieren

Ook nodig
Bakvorm/cakeblik van ongeveer 25 cm lang en bakpapier

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed cakeblik met bakpapier.

Breek de banaan in grove stukken en doe ze samen met de dadels in de keukenmachine. Maal het goed door elkaar. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.

Voeg alle andere ingrediënten toe. Meng het geheel met behulp van de keukenmachine of met de hand goed door elkaar. Giet het beslag in de bakvorm.

Plaats de ontbijtkoek in de oven en bak hem in 30 minuten af. Om te controleren of de ontbijtkoek goed is, prik je er met een cocktail- of sateprikker in. Als de prikker droog blijft, dan is de koek goed.
Laat de ontbijtkoek afkoelen, haal ‘m uit het cakeblik, snijd ‘m in plakjes en geniet ervan!

Je kunt de plakjes ontbijtkoek invriezen voor later gebruik.

Heb je nu zin in een twist? Roer dan wat bevroren rode vruchten door het beslag als het in de bakvorm zit, of stukjes mango. Of voeg pecannoten, walnoten of andere noten die jij lekker vindt toe. Eventueel kun je ze met de vijzel tot wat kleinere stukjes maken. Ook met kruiden kun je variëren. Houd jij ontzetten van kardemom? Voeg het lekker toe. Geniet ervan!

 

 

Glutenvrij kookboek!
‘Geniet Glutenvrij’ is ons derde kookboek. Dit keer een groot formaat (bijna A4) en lekker dik; meer dan 200 pagina’s!

Het boek staat vol lekkere recepten voor de hele dag. Onderverdeeld in ontbijt, taart, lunch & spreads, dranken, soep, diner en dessert. Alle recepten zijn glutenvrij en vegetarisch. En veel van de recepten zijn vrij van lactose, koemelk, ei en noten. En niet te vergeten, het boek staat vol prachtige foto’s en een handig register.

Ook nemen we je mee in ons ‘metzondergluten’ huis. Hoe richt je je keuken zo in dat glutenvrij en niet-glutenvrij veilig naast elkaar kunnen bestaan? Ook gaan we de moestuin in en delen we praktische tips voor het kweken van je eigen groenten en kruiden.

Alles weten over het nieuwe boek? Klik hier!