Dit is zo lekker, er gaat niets boven zelfgemaakte pindakaas! Homemade, gemaakt van 100% noten.

Pindakaas1-site

Ingrediënten:
– 500 gram doppinda’s
– 150 gram hazelnoten
– Snufje zout
– Ook nodig: keukenmachine

Allergie informatie:
Deze zelfgemaakte pindakaas is glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. Het bevat (vanzelfsprekend) noten.

Bereiding:
Dop de pinda’s. Dit is even een klusje, dus zet je favoriete serie maar op.

Kraak de hazelnoten met de notenkraker. Let op dat er geen stukjes schil tussen de hazelnoten verdwijnen, deze blijven heel hard en dat is een nare verrassing als je geniet van een boterham met pindakaas.

Tip. Heb je een moestuin? De schillen van de hazelnoten schijnen te helpen tegen slakken als je ze over de grond uitstrooit.

Pindakaas2-site

Doe de hazelnoten, de pinda’s en een snufje zout in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan. De noten gaan door verschillende fases: eerst worden het kleine stukjes en langzaam aan komt de olie vrij. Dit zorgt er voor dat er zich een pasta kan vormen van de noten. Laat de keukenmachine draaien net zolang tot dat de noten zich een pasta vormen. De pasta moet goed smeerbaar zijn, dus stop niet te vroeg. De tijd varieert per keukenmachine, bij ons duurde het een kleine 10 minuten. En klaar is kees, geniet van je homemade pindakaas!

Tip. Houd je van crunchy pindakaas? Zet de keukenmachine na 30 seconden dan even stil en schep er twee eetlepels gemalen noten uit. Voeg deze weer toe als de pasta klaar is en zet de keukenmachine nog heel even aan om het goed te mengen. Zo heb je lekkere stukjes noot in je pindakaas.

De smaak te pakken?
Kook dan lekker door met onze andere recepten.