Een van onze favorieten… pita broodjes!

pitabroodje1

Ingrediënten (voor 4 pita broodjes)
4 pita broodjes
200 gram tempeh – te koop bij bijv. Ekoplaza of de grote supermarkt.
kropje roma sla
1 grote tomaat
100 gram feta

Voor de marinade
4 eetlepels sesamolie
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel paprikapoeder
evt. naar eigen wens: sesamzaadjes

Voor de knoflooksaus
3 eetlepels yoghurt
2 takjes peterselie
1 teentje knoflook
2,5 eetlepel mayonaise
1 theelepel kerrie
1 theelepel kurkuma
kneepje citroensap

Bereiding
Snijd de tempeh in kleine plakjes en marineer met de ingrediënten zoals hierboven genoemd. Doe dit minimaal 2 uur van te voren, maar desnoods de avond van tevoren al. Hoe langer je de tempeh in de marinade (in de koelkast) laat staan, hoe beter de smaak van de ingrediënten er in trekt.

Tref de verdere voorbereidingen: was en snijd de sla en tomaat, snijd de feta in blokjes.

Maak de knoflooksaus door alle ingrediënten daarvoor door elkaar te roeren met een lepel: de yoghurt, de in stukjes gehakte peterselie, uitgeperst teentje knoflook, de mayonaise, de kerrie, kurkuma en tot slot een kneepje citroensap. Proef het even, vind je het te flauw, dan kun je nog wat extra kerrie of evt. peper toevoegen.

pitabroodje2

De voorbereidingen zijn klaar. Bak nu de tempeh in ongeveer 6 minuten op middelmatig vuur gaar. Let op dat je het af en toe omschept. Doe als de tempeh bijna klaar is de pitabroodjes in de broodrooster. Ze zijn het lekkerst als ze net uit de broodrooster komen (het broodje wordt wat dikker en je kunt het makkelijk doorsnijden, dan zijn ze klaar), dus zorg dat zodra het broodje klaar is, je direct kan gaan vullen met al je ingrediënten. Begin met de sla en tomaat, dan tempeh en feta er bij, sausje er op en eet smakelijk!