Meteen naar de inhoud

Glutenvrij Sevilla!

Een stedentripje naar Sevilla! Een heerlijk weekendje naar Spanje in de zon met prachtige bezienswaardigheden én super lekkere glutenvrije restaurantjes. Tijdens mijn reisje naar Sevilla heb ik een aantal leuke plekjes ontdekt die zeker de moeite waard zijn voor een bezoek.
 

Bron foto

Vooraf een paar praktische tips voor een bezoek aan Sevilla:

  • Houd er rekening mee dat de Spanjaarden laat eten, vele restaurants zullen dan ook laat open gaan (denk aan 20.00 uur).
  • In Sevilla is het handig om altijd wat cash bij je te hebben, je kan hier namelijk lang niet overal pinnen.
  • Geef bij de restaurants altijd gelijk even aan dat je een glutenvrij dieet volgt. In Spanje worden mensen die glutenvrij eten ‘celiacos’ genoemd, dit kan je dus zeggen bij binnenkomst.
  • In Sevilla staat bij gerechten zonder gluten ‘sin gluten’.

Tips voor een goed en glutenvrij verblijf in Sevilla

Fargo
Fargo biedt een wekelijks wisselende menukaart, hierdoor sta je altijd voor een verrassing als je hier gaat eten. Je hoeft niet bang te zijn, want echt bijna alles wat ik voorbij zag komen, zag er heerlijk uit. De gerechten zijn allemaal met lokale producten gemaakt en zijn ecologisch en vers. Het personeel is super vriendelijk en is erg behulpzaam, dit is iets wat best bijzonder is in Spanje.
Adres: Calle Pérez Galdós, 20

conTenedor
conTenedor is een slow food restaurant die biologische producten verwerkt in de gerechten. Ze hebben een aantal standaardgerechten en een aantal wisselende. Deze worden aangepast op de seizoenen. Het restaurants is net iets buiten het stadscentrum gelegen, maar zeker de moeite waard voor een bezoekje. Reserveer wel even van tevoren, want het kan er heel druk zijn. Naast heerlijk eten kan je ook genieten van live muziek op sommige avonden.
Adres: Calle San Luis 50

Gazuza
Bij Gazuza richten ze zich op coeliakies sinds de opening, alle gerechten worden hier op gebaseerd. De manager van het restaurant Fernando López Sicardo doet zijn best om mensen die glutenvrij eten zo veel mogelijk te laten genieten. Zo hebben ze glutenvrij bier (Gazuza bier). Een aanrader hier is gegrilde baby inktvis met salade en huisgemaakt alioli. Een aantal gerechten in dit restaurant wordt dubbel gemaakt, enerzijds voor mensen met een glutenintolerantie, maar ook voor mensen die geen intolerantie hebben. Een andere tip van de menukaart is de geitenkaas met gekarameliseerde uitjes en jam.
Adres: Calle Bartolomé de Medina 21

Freskura
In Sevilla schijnt (bijna) altijd de zon, dus een ijsje ter verkoeling is altijd lekker. Bij ijssalon Freskura hebben ze authentiek Italiaans ijs zonder gluten. Het ijs wordt gemaakt met natuurlijke producten en wat leuk is, je kan live zien hoe het ijs gemaakt wordt. In de ijssalon staat namelijk een schermpje waarop je dit kan zien.

Adres: Calle Vulcano 4

San Marco
San Marco serveert overheerlijke glutenvrij pasta’s met de lekkerste sauzen. Wat een leuke bijkomstigheid is, is dat het in een prachtig gebouw is gevestigd, namelijk in een Arabisch badhuis uit de 12e eeuw. Een echte aanrader als je de tapas even helemaal zat bent tijdens je vakantie.
Adres: Calle Mesón del Moro 6

Milk Away
Bij Milk Away kan je terecht voor smoothies, acaibowls en ze hebben glutenvrije broodjes. De smoothies mag je zelf samenstellen. De prijs wordt hier gebaseerd op grootte en niet op ingrediënten. Je proeft in de smoothies echt het verse fruit en ook de broodjes zijn vers belegd. Het leuke is, je hebt alles voor een leuk Spaans prijsje.
Adres: Calle Hernando Colón 3

Supermarkten
In de Spaanse supermarkten kom je veel glutenvrije producten tegen. Vooral de Mercadona heeft een groot assortiment. Van chips tot pasta en biertjes. Op de verpakking wordt aangegeven ‘sin gluten’ wanneer er geen gluten in zitten. Op de verpakkingen staat dit vrij groot aangegeven. Zo hoef je dus niet alle kleine lettertjes op de achterkant te lezen.

Waar je nog meer glutenvrij kunt eten:
In Sevilla heb je in veel restaurants glutenvrije opties, onderstaand nog een paar restaurants met lekkere glutenvrije opties.
-Enslava
-Bodega Palo Santo
-Vega 10

Deze gastblog is geschreven door Nina van der Knaap van
www.stralendsevilla.nl, dé website voor alle verrassende tips en weetjes over Sevilla. Hier vind je ook de wandelroute van Stralend Sevilla die alle leuke plekjes in het centrum laat zien, aangevuld met leuke feitjes over de bezienswaardigheden.

Leesvoer voor op vakantie en kook-inspiratie voor thuis! 

Meer informatie over Opscheppen 

 

Op zoek naar meer stedentrip inspiratie? Hier vind je ze allemaal: Glutenvrije stedentrips! Antwerpen, Malaga, Parijs, Berlijn… en veel meer.