Meteen naar de inhoud

2018 is begonnen! Op naar een volle moestuin en een vega & lagom jaar.

Normaal zijn alle voornemens op oudjaarsavond al besproken, maar met #wijbloggenglutenvrij doen we dat wat later. Om met een goed voornemen te starten heb je ook helemaal geen nieuw jaar nodig, een nieuwe dag is goed genoeg! Daarom starten wij vandaag met onze goede voornemens.

Meer uit eigen tuin!
We vinden het heerlijk om zelf in de keuken te staan. Maar nog fijner is het om ook echt te weten waar de mooie producten waar je mee werkt vandaan komen. Vorig jaar hadden we eindelijk de kans te starten met onze eigen moestuin, dit jaar gaan we daar lekker mee door.

Vele kilo’s tomaten, courgette, boontjes, sla en andere groenten en fruit kwamen uit onze tuin. Dit jaar gaan we het iets gestructureerder aanpakken, eens kijken wat we er allemaal uit kunnen halen. En voor een eigen moestuin heb je echt geen grote lap grond nodig. Begin eens met een paar potten met aardbeien of een framboos (doet het ook prima in een grote pot tegen een zonnige muur aan).

Zelf werken we altijd met biologische zaden, dan weten we zeker dat de echte oorsprong ook goed zit. Dit jaar in elk geval weer tomaten, boontjes en courgette en we gaan eens een poging wagen om prei, uitjes, appels en peren te laten groeien… We houden jullie op de hoogte van de oogst 😉

Een deel van de oogst van vorig jaar. Volg onze oogst ook dit jaar op Instagram.

Meer vega!
In 2017 zijn we steeds meer vegetarisch gaan eten. We hebben daarin een simpele en makkelijke ‘regel’ bedacht: thuis geen vlees. Als we dan bij onze ouders of vrienden aanschuiven owaar heerlijk voor ons is gekookt, dan kunnen we best een uitzondering maken. Als je niet te streng bent houd je het ook makkelijker vol.

Iedereen weet wel ongeveer waarom het goed is om minder vlees en vis te eten. En het is zeker niet aan ons je te overtuigen, dat mag ieder voor zich weten. We kunnen je aanraden de documentaire Cowspiracy eens te kijken op Netflix. Een helder verhaal. Beslis daarna vooral zelf of je er iets mee wilt.

Vegetarisch eten bevalt ons goed, we gaan er zeker mee door in 2018. We hebben ook al veel alternatieven voor vlees en vis ontdekt. In veel vleesvervangers zitten helaas gluten, daarom gebruiken wij vaak tempeh en tofu en kruiden die zelf. Er zijn zoveel manieren om het te bereiden, keer op keer een verrassing.

Meer recepten delen!
Koken is zo leuk. De plank met kookboeken zakt bijna door zijn voegen hier in huis. Ons goede voornemen voor 2018: meer recepten delen. We nemen jullie graag mee in onze keuken. We gaan daarbij vooral voor lekker, makkelijk en natuurlijk glutenvrij. Recepten delen doen we natuurlijk hier op metzondergluten.com en de tweede editie van ons boekje Opscheppen komt er aan in het voorjaar.

Lagom 🙂
Als laatste: goed is goed genoeg. We lazen het boek ‘
Leef Lagom’ en het geheim van de Zweden is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. Niet altijd meer, meer, meer. Goed is goed genoeg. Geniet van het moment.

Heb je een avondje geen zin om te sporten? Prima. Voel je dan niet schuldig, maar geniet van het moment dat je lekker onderuit hangt op de bank. Goede voornemens staan vaak in het teken van enorme ambities, waarbij we soms bij voorbaat al weten dat ze niet haalbaar zijn. Niet doen. Lekker lagom. Goed is goed genoeg.

We wensen jou een heel fijn, gezond en lagom jaar. En hoe zit het met jouw voornemens?

Groetjes, Stefan & Ilona

Deze blog is onderdeel van #wijbloggenglutenvrij januari 2018. Deze blogs doen allemaal mee:

koosglutenloos.nl

glutenvrijkind.wordpress.com

maakhetglutenvrij.nl

glutenvrijereizen.blogspot.nl

smaakvolglutenvrij.nl

ikbenglutenvrij.nl

homeofcomfort.nl

annemieknauta.nl

metzondergluten.com

doemijglutenvrij.nl