Meteen naar de inhoud

Making of the cover! Behind the scenes bij Opscheppen 2


Een kijkje in de keuken

We willen je graag een kijkje in de keuken geven bij het maken van Opscheppen 2. Een boek maken is ontzettend leuk en soms best lastig. We zijn bij het maken begonnen met de inhoud en langzaam gaan nadenken over de voorkant: de cover. En dan komt het moment dat je de cover gaat maken…
Het verhaal achter de cover
Kennismaken doe je maar één keer. Wat vertel jij over jezelf als je je voorstelt? Een beetje afhankelijk van de situatie vertel je waarschijnlijk iets over je werk, je hobby’s, of waar je woont. En hoe maak je kennis met een boek? Dat doe je grotendeels via de cover. De cover vertelt zijn verhaal: waar het over gaat, wat je kunt vinden in het boek…
Opscheppen 2 staat voor glutenvrij genieten. Er komen zowel verhalen als recepten in het boek. Lekker eten en lekker kletsen dus. De cover moest beide in zich hebben. Makkelijker gezegd dan gedaan: camera in de hand en foto’s maken!
Kritische blikken met welkome feedback
Dan heb je foto’s. Best wel toffe foto’s al zeggen we het zelf. Een wortel, een heerlijk bananenbrood, koekjes… Hup, op de cover ermee en kijken of het wat is. We stuurden de eerste ontwerpen naar een paar vrienden en toen kwamen de kritische blikken. Het was stuk voor stuk welkome feedback. Leuk om te merken hoe iedereen toch net iets anders tegenover een bepaalde afbeelding staat.
Op naar de échte cover
Oke, het was duidelijk. De winnaar zat niet bij de eerste serie die we hadden gemaakt. Dus we blokte een zaterdag in onze agenda. ‘s Ochtends de keuken in: lekkere gerechten maken en bakken, zodat we die konden gebruiken op de cover.
De sfeer die de cover uitstraalt moet goed zijn: gezellig, je wilt mee-eten, mee-praten, genieten!
Daar gaan we dan. Een gezellig kopje koffie erbij, de gerechten mooi neerleggen, vorkje hier, lepeltje daar. Een glas water. Nee, toch een ander glas water. Bloemetjes erbij. Tussendoor een foto maken om te kijken of we in de goede richting zaten. En… dan een spannend moment: the real deal, de cover-foto maken!
Tadaaa!
Dit is ‘m dan geworden. Wat vinden jullie er van?
Opscheppen 2 komt in mei 2018 uit. We hebben verschillende pakketten samengesteld voor je. Bekijk ze hier en kies je favoriet.

 

Groetjes, Stefan & Ilona