Meteen naar de inhoud

Koken, proeven, schrijven… Behind the scenes bij Opscheppen 2!

Kom in de keuken
De tweede editie van het glutenvrije kook- en leesboek Opscheppen komt eraan. We hebben ons zelf een deadline gesteld: eind mei is ‘tie klaar. Oke, maart gaat al best hard. We zijn een aardig eind met Opscheppen 2, maar we zijn nog niet klaar. Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het maken van een boek?
First things first
Opscheppen 2 wordt volledig door ons zelf gemaakt. Er komt geen designer, fotograaf of schrijver aan te pas. Het is veel te leuk om dat zelf te doen. Maar voordat we zover zijn: first things first. Wat gaan we schrijven? Het thema van deze editie is Glutenvrij Genieten. En dat doen we het liefst de hele dag. We hebben drie momenten uitgekozen: bij de koffie, bij de borrel en bij het diner. Dan komen we de dag wel door. 😉
Koken en proeven
Opscheppen 2 is een kookboek en een leesboek in één. Lekker onderuit op de bank een boek lezen én de keuken in om wat lekkers te maken. We hebben al veel recepten gemaakt en geprobeerd. Alles maken we eerst zelf. En alleen als het echt heel lekker is komt het in Opscheppen. Meteen een mooie foto maken en goed opschrijven hoe we het hebben gemaakt. En daarbij letten we er op dat het makkelijk te maken is. In de keuken staan is leuk, maar dat hoeft echt niet de hele dag.
Interviews en verhalen
We lezen ook graag. In Opscheppen 2 komen korte en lange verhalen. Eentje kunnen we alvast verklappen: we hebben een glutenvrije biertest gedaan. Samen met een proefpanel van kritische genieters zijn we in het bier gedoken. Benieuwd naar de winnaar? Je leest het in Opscheppen 2!
De komende weken gaan we het boek opmaken. Dan komt alles echt bij elkaar. Spannend en leuk! Eind april gaat het boek naar de drukker. We verheugen ons er nu al op om het boek daadwerkelijk in onze handen te hebben. Jullie ook?
Opscheppen 2 komt in mei 2018 uit. We hebben verschillende pakketten samengesteld voor je. Bekijk ze hier en kies je favoriet.
Groetjes, Stefan & Ilona