Meteen naar de inhoud

Diner bij Stardust – Glutenvrij restaurant in Tilburg [restaurant gesloten]

Stardust is helaas gesloten!
In misschien wel de kleinste foodhall van Tilburg is sinds een aantal maanden een volledig glutenvrij restaurant te vinden: Stardust. Een restaurant met een missie: overal eerlijk en gezond eten. Dat moeten we zien en proeven! 

Vlakbij het station in Tilburg vind je Bank15. Een foodhall met verschillende restaurants. Drankjes bestel je aan de centrale bar en vervolgens loop je langs een van de restaurants om iets te bestellen. Stoere houten tafels maken het helemaal af, waar je met z’n tweeën of een heel gezelschap aan kan zitten. 
Het is de eerste vestiging van Stardust, maar daar blijft het zeker niet bij als het aan de ambities van de ondernemers ligt. Een van de ondernemers is voedingsdeskundige en is gespecialiseerd in coeliakie (en tevens ervaringsdeskundige, ze heeft zelf ook coeliakie). Bij het starten van het restaurant was goed en gezond eten voor iedereen hetgeen dat de ondernemers wilden bereiken. Daarom wordt er zoveel mogelijk gewerkt met lokale en duurzame producten. Alle gerechten zijn glutenvrij en ook met andere intoleranties of allergieën kan rekening gehouden worden. Dat klinkt goed!
We gingen voor het verrassingsmenu…. Vooraf verschenen er olijven en kikkererwten-pannenkoekjes op tafel met verschillende dips. Een goede start. Het restaurant is ook geschikt voor kinderen. Ons neefje van drie jaar was met ons mee en heeft zich kostelijk vermaakt. De ruimte leent zich er goed voor, je zit niet perse de hele avond ‘stijfjes’ aan tafel zoals je in een restaurant wel eens hebt. Ook wordt het eten in een goed tempo uitgeserveerd, waardoor er bijna altijd wat lekkers op tafel staat. 

Als hoofdgerecht verschenen er heerlijke dingen op tafel. Allereerst drie verschillende salades van rode biet, gegrilde groenten en pompoen. Die werden opgevolgd door pizza en pasta, zowel penne als spaghetti van courgette. Het is leuk om alles met elkaar te kunnen delen.
En toen kwam de klapper van de avond; het dessert. In veel restaurants is er geen uitgebreide keuze in glutenvrije desserts, als dat er überhaupt is. Zo niet bij Stardust… Dadelballetjes, chocoladetaart en citroentaart. Heerlijk! 

We kunnen er kort over zijn: Stardust is goedgekeurd! Een ontspannen plek om te genieten van een goede maaltijd of een kop koffie met een heerlijk taartje. 
Restaurant: Stardust
Bezocht op: 11 mei 2019
Adres: Spoorlaan 350 in Tilburg, je vindt Stardust in ‘Bank15’
Website: stardustrestaurants.com
Psst! Op zoek naar lekkers voor in de keuken? Opscheppen 2, het glutenvrije kookboek van metzondergluten.com, is er voor slechts 9,95 met gratis verzending binnen Nederland. Koop Opscheppen 2 nu.