Meteen naar de inhoud

Fruitijsjes met mango, aardbei en kiwi – glutenvrij recept

.

Ijsjes

Voor ongeveer 6 ijsjes

15 minuten bereidingstijd
   plus 1 nacht in de vriezer

Glutenvrij, lactosevrij en vegetarisch

Super gezonde ijsjes, heerlijk!

Dit is een echte kids-favoriet. Of eigenlijk maakt het niet uit hoe oud je bent, zulke ijsjes zijn altijd lekker 🙂

In ons nieuwe kookboek Geniet Glutenvrij vind je ook heerlijke verfrissingen, zoals een bananenmilkshake, ananas chocolade lolly en meer! Bekijk het boek hier. Nu met gratis verzending binnen Nederland!

.

Glutenvrije ijsjes

.


BOODSCHAPPENLIJSTJE


1 mango
2 kiwi’s
200 gram aardbeien
3 eetlepels water
(exacte hoeveelheden zijn afhankelijk van de grote van je ijsvormpjes)

Ook nodig:
ijsvormpjes en stokjes


BEREIDING


Schil en pureer de mango in de keukenmachine, voeg ook één eetlepel water toe, dat zorgt voor een nog mooiere substantie. Je hebt waarschijnlijk niet de hele mango nodig. Schep de ijsvormpjes voor éénderde vol met de gepureerde mango. Zet de vormpjes ongeveer twee uur in de vriezer. Door de vormpjes tussentijds in te vriezen lopen de laagjes niet in elkaar over en krijg je een mooi resultaat. Heb je weinig tijd? Vries dan niet tussentijds in en schep meteen het andere fruit er op.

Schil en pureer vervolgens de kiwi met een eetlepel water en schep het ijsvormpje weer voor éénderde vol. Zet de vormpjes weer een uur of twee in de vriezer. Pureer als laatste de aardbeien met een eetlepel water, schep de vormpjes daarmee vol en steek de stokjes erin. Nog een paar uur in de vriezer en genieten maar!

Eens wat anders proberen? Deze prosecco ijsjes zijn ook heerlijk!

.

Glutenvrij ijs

.


Glutenvrij kookboek!
‘Geniet Glutenvrij’ is ons derde kookboek. Dit keer een groot formaat (bijna A4) en lekker dik; meer dan 200 pagina’s!

Het boek staat vol lekkere recepten voor de hele dag. Onderverdeeld in ontbijt, taart, lunch & spreads, dranken, soep, diner en dessert. Alle recepten zijn glutenvrij en vegetarisch. En veel van de recepten zijn vrij van lactose, koemelk, ei en noten. En niet te vergeten, het boek staat vol prachtige foto’s en een handig register.

Ook nemen we je mee in ons ‘metzondergluten’ huis. Hoe richt je je keuken zo in dat glutenvrij en niet-glutenvrij veilig naast elkaar kunnen bestaan? Ook gaan we de moestuin in en delen we praktische tips voor het kweken van je eigen groenten en kruiden.

Alles weten over het nieuwe boek? Klik hier!