Lunch bij Usine in Eindhoven

‘Usine is voor iedereen, op elk moment van de dag’, vermeldt de website. Benieuwd of dit inderdaad zo is? Wij zijn er wezen lunchen, dus lees snel de review!

6.5 metzondergluten
0 van onze bezoekers (0 beoordelingen)
Eten
Service
Sfeer
Bekendheid met coeliakie
Wat vindt Metzondergluten?
Toen we binnenkwamen zat de rest van ons gezelschap al aan tafel, waardoor wij meteen bij hen konden aanschuiven. Usine is erg groot en staat goed vol met tafels, waardoor het erg druk kan zijn. Tijdens onze lunch werd het ook steeds drukker en op het einde merkte je dit een beetje aan de service. De aandacht moest verdeeld worden. De kaart was erg uitgebreid, dus voor ieder wat wils. Als grote eter ging gastschrijfster Ying voor de uiensoep gegratineerd met oude kaas en het roerei met gerookte Schotse zalm en spinazie op bruin brood. En dat was zeker ruim voldoende. Bij de soep kreeg je namelijk ook nog een mandje stokbrood met boter erbij. De soep was goed warm en heeft erg goed gesmaakt, vooral doordat hij gegratineerd was. Ook het roerei heeft goed gesmaakt. Het was niet nodig om peper of zout aan toe te voegen. De twee sneden brood waarop het roerei geserveerd werden, waren wel erg dik gesneden. Het kwam neer op zeg maar zo'n vier boterhammen.Voor de glutenvrije lunch was glutenvrij brood aanwezig. Ilona bestelde een broodje met spek, ui, champignons en brie. De serveerster kwam al snel terug met de vermelding dat dit nou net het broodje was dat niet glutenvrij kon worden bereid. Wij vonden dat raar maar ze had verder geen aanvulling. De ober die net de drankjes kwam brengen ving dit op en vond het ook raar, dus ging nog even de keuken in. Hij kwam terug om uit te leggen dat de ingrediënten van dit broodje worden bereid in een niet glutenvrije omgeving. Begrijpelijk dus. De serveerster gaf aan dat een salade volgens haar een nog betere keuze was. Ilona koos voor de spinaziesalade met bonen en geitenkaas. De salade was prima, de geitenkaas was heel zacht en romig en volop aanwezig, daar moet je van houden. Het brood dat erbij werd geserveerd was standaard wit fabrieksbrood, wat je dus zelf op smaak moet maken met boter en peper en zout.Al met al kun je bij Usine prima lunchen en het is prettig dat ze brood kunnen serveren.Een puntje van aandacht is wellicht de prijs voor een verse jus d'orange: € 4,50 voor een grote jus, terwijl deze ook weer niet echt groot (longdrinkglas) is. Erg duur!  De keuken is verder goed op de hoogte van de risico's van glutenvrije eten en ondanks dat dit je keuze bij Usine wat beperkt, is dit fijn om te weten! 

Meer info?
Bezoek aan: Café restaurant Usine
Te: Lichttoren 6, Eindhoven
Op: 19 januari 2014
Website: www.usine.nl

Ben jij ook bij Usine geweest? Laat ons hieronder weten wat jij ervan vond!
Wat vinden onze bezoekers? Klik hier om ook jouw beoordeling achter te laten!
Sorteer op

Laat als eerste een reactie achter!

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Klik hier om ook jouw beoordeling achter te laten!