Diner bij NRC in Rotterdam

In de gezellige Witte de Withstraat in Rotterdam hebben we gegeten bij NRC. Kunnen zij het superfood-concept waar maken? Lees hier de review…

5 metzondergluten
0 van onze bezoekers (0 beoordelingen)
Eten
Service
Sfeer
Bekendheid met coeliakie
Wat vindt Metzondergluten?
In een van de gezelligste straten van Rotterdam, de Witte de Withstraat, zit NRC: het Nieuw Rotterdams Café. Verder dan een drankje waren we nog niet gekomen bij dit café, dus hoogste tijd om het restaurant eens uit te proberen! Het thema van menukaart was superfood. Iets waar een hoop over gepraat wordt de laatste tijd, dus we laten ons graag verrassen…  Allereerst namen we de tijd een lekkere fles wijn uit te zoeken. Ze hadden geen glutenvrij brood als appetizer dus we besloten dit over te slaan. We kregen een wijn- en menukaart en we kozen voor een biologische, droge witte wijn; Grüner Veltliner Black Label (€ 21,50 per fles). En het bleek een goede keuze, werkelijk een heerlijke fles wijn!In alle gerechten zit wel een specifiek superfood, zoals chiazaad, gojibessen, quinoa etc. Ook staat de kaart vol met allerlei symbolen, zoals biologisch eten, weinig calorieën, vegetarisch. Dat belooft veel goeds! Ilona koos iets uit waarna ik met de serveerster keek of het kon. Toen werd de vraag gesteld of uit keuze glutenvrij werd gegeten of vanwege een allergie; heel bijzonder en ook wel een beetje een vervelende vraag. De appetizer ging voor mij niet lukken, de sashimi was ‘niet zo handig’, de samosa van filodeeg natuurlijk ook niet. Er bleef weinig over. het werd gerookte zalm met komkommer, niet bijzonder. Toen we Stefan zijn voorgerecht zagen, de NRC appetizer, vroegen we ons af waarom dit niet glutenvrij zou zijn of kon worden gemaakt, jammer! de Appetizer is een combinatie van diverse voorgerechten. Er verscheen een stenen plankje met daarop vijf kleine voorgerechtjes. Simpel maar lekker. Er lag een plakje ham, sashimi, zalm, geitenkaas en carpaccio op het plankje.

Als hoofdgerecht koos Ilona de ossenhaas met superfoodpatat, dadelketchup en teriyakisaus. De superfoodpatat, 'een gezonde en bewuste keuze', maar de patat bleek in hetzelfde vet als de bitterballen te worden gebakken (!). Gezond? eh nee. De rest kon wel en ik zou dan wat extra salade krijgen, de superfood patat vervangen door aardappeltjes ging niet omdat ze die niet hebben. Uiteindelijk werd het tournedos met himalayazout en salade, met komkokker en gedroogde tomaatjes. Naast de superfoodpatat ontbraken uiteindelijk ook de dadelketchup en teryiakisaus. Het vlees was wel erg lekker! Stefan z'n hoofdgerecht was wel een hoogstandje op kookgebied: makreelfilet op een meergranen beschuit met wilde spinazie en een salsa van tomaat en koriander. De makreel met beschuit was een bijzondere combinatie. Erg lekker en voor herhaling vatbaar! Zonde dat de papat in bitterballenvet wordt gebakken, want Stefan zijn hoofdgerecht zelf kwam verder zeker in aanmerking als superfood.

Als nagerecht kozen we de ‘in ginseng thee gemarineerde lychees met munt en mango sorbetijs’. Deze viel tegen. Simpele lychees, uit blik, in een sapje met mango ijs. De munt (of muntijs) heb ik niet ontdekt. Dit had ik zelf ook kunnen maken.Al met al, eet een hoofdgerecht, drink een glaasje wijn en verder vooral aan de borrel. Dan is NRC een prima plaats op te vertoeven. Voor de glutenvrije eter is het hier lastig; weinig keus, geen alternatieven en weinig begrip van de bediening. Het concept superfoods is voor ons verder niet waargemaakt, dus wil je gezond eten, loop dan dit café voorbij. 

Meer info?
Bezoek aan: NRC - Nieuw Rotterdams Café
Te: Witte de Withstraat 63, Rotterdam
Op: 06 april 2014
Website: nieuwrotterdamscafe.nl


Ben jij ook bij NRC geweest? Laat ons hieronder weten wat jij ervan vond!
Wat vinden onze bezoekers? Klik hier om ook jouw beoordeling achter te laten!
Sorteer op

Laat als eerste een reactie achter!

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Klik hier om ook jouw beoordeling achter te laten!