Meteen naar de inhoud

Diner bij De Italiaan in Amsterdam

Even de drukte van het Leidscheplein ontlopen? Duik een zijstraatje in en kom uit bij De Italiaan. Lees nu de hele review!

Voordat we naar een festival in Amsterdam gingen besloten we Italiaans te gaan eten bij De Italiaan. Op internet kwamen voor wat betreft glutenvrij eten verschillende verhalen tegen over De Italiaan, van heel slecht tot lovend. Dus er zat maar één ding op, zelf een bezoekje aan het restaurant brengen! Erg origineel is de naam niet, dit bleek ook toen we mensen vroegen naar de ligging van De Italiaan en ze antwoordden: “welke Italiaan bedoel je?”. Na een korte zoektocht vonden we het restaurant in een leuk straatje vlakbij het Leidscheplein. Bij binnenkomst kregen we ons gereserveerde tafeltje aangewezen. Een klein tafeltje aan de voorkant van het restaurant. Het restaurant is stijlvol ingericht in de kleuren rood en zwart en heeft een open keuken met een traditionele houten steenoven. Reserveren was wel noodzakelijk, want het restaurant zat de hele avond vol.

Vooraf kreeg Ilona groene olijven, gastschrijfster Aafke kreeg brood. Na een blik op de kaart vertelden ze ons dat de pasta’s ook glutenvrij kunnen worden bereid, maar we kozen toch een glutenvrije pizza: Perché, een pizza met tomaat, mozarella, mascarpone, rucola, Toscaanse rauwe ham en grana padano. De Italiaan schijnt een aparte oven te hebben voor glutenvrije bereiding en Ilona heeft ook nergens last van gehad en de pizza was heerlijk! De pizza was heerlijk! Aafke koos voor een pizza boscaiola (met gluten), met tomaat, mozzarella, pancetta, champignons, bospaddenstoelen en truffelolie. De pizza had een heerlijk dunne Italiaanse bodem en de ingrediënten erop smaakten heerlijk samen.

Het nagerecht lieten we aan ons voorbij gaan, de pizza’s waren al meer dan genoeg. Misschien volgende keer eens proberen… Want het bezoekje aan de Italiaan is voor herhaling vatbaar. Zeker als je bij het Leidscheplein moet zijn of voorafgaande aan een concert in Paradiso, is De Italiaan een prima uitvalsbasis.

Meer info?
Bezoek aan: De Italiaan
Te: Bosboom Toussainstraat 29, Amsterdam
Op: 10 mei 2014
Website: www.deitaliaan.com