Meteen naar de inhoud

Diner bij REM Eiland in Amsterdam

In de Amsterdamse houthavens staat tegenwoordig het REM Eiland, het vroegere platform van zeezender TV Noordzee. Bijzondere locatie, hopelijk met lekker eten. Lees hier de review.


Het REM Eiland in Amsterdam, wat een locatie. Het rood-wit is al op afstand te zien en je waant je echt in een andere wereld, terwijl je op steenworp afstand van het centrum van Amsterdam zit. Vanaf de tafel hadden we mooi uitzicht over de haven, bij schemer een prachtig plaatje. Het interieur is erg basic en binnen ben je het bijzondere gevoel van buiten wel een beetje kwijt.

Knolselderij en Granny Smith soep met kervel en Hollandse garnalen koos ik als voorgerecht. Een spannende combinatie leek me. Hij pakte goed uit, heerlijk soepje! Ilona koos voor de carpaccio van coquille met bieten en zeekraal als hoofdgerecht. De gerechten lieten best een tijdje op zich wachten. Ilona kreeg ook brood geserveerd, wel erg laat toen de andere broodmandjes al leeg waren. Toen de gerechten op tafel verschenen hadden we best trek 🙂 De carpaccio was een apart gerecht, je moet er van houden maar ik vond het lekker!

Als visliefhebber koos Stefan daarna de Kabeljauwfilet met bietjes, zeekraal, krielen en mosterd werd het. Een goed stuk vis en vooral de zeekraal smaakte er goed bij. De bediening vond ik minder vriendelijk. Ondanks dat het erg rustig was in het restaurant kwamen de obers gehaast over. Ilona koos als hoofdgerecht de diamanthaas van de houtskoolgrill met ratatouille en pommes fondant. Heerlijk vlees, echt genieten! Als dessert genoten we van koffiemousse en een overheerlijke glutenvrije witte en bruine chocolademousse..

Wij vonden het jammer dat deze bijzondere locatie nu als restaurant wat weinig sfeervol is. Het zou leuk zijn om de geschiedenis van het pand terug te zien in het restaurant. Maar het eten bij REM Eiland is echt heerlijk en daarom zouden we teruggaan

Meer info?
Bezoek aan: REM Eiland
Te: Haparandadam 45-2, Amsterdam
Op: 15 februari 2015
Website: www.remeiland.com