Meteen naar de inhoud

High Tea bij de Broederkapel in Veghel

Een beetje verstopt in Veghel vonden we een prachtig gebouw: de Broederkapel. De oude kapel biedt nu plek aan gasten voor lunch en high tea. En sinds kort ook gluten- en lactosevrije high tea, dat gingen we proberen!
Op uitnodiging van de Broederkapel reisden we af naar Veghel om daar hun nieuwe gluten- en lactosevrije high tea uit te proberen. Dit keer alles glutenvrij dus! De Broederkapel is een bijzonder gebouw. Een beetje verstopt vind je het op een pleintje, midden in Veghel (Noord-Brabant). Het oude kapelletje straalt in al zijn glorie. Eenmaal binnen wacht een gezellig restaurant. Stefan moest even wennen aan de ietwat vrouwelijke inrichting: veel roze, wat vooral in het servies niet ontbreekt. De mooie glas in lood ramen maken een hoop goed: prachtig. Fijn dat dit mooie gebouw weer een functie heeft en dat we het van binnen kunnen bewonderen.

Voorafgaand aan de high tea dronken we een sapje, ik koos voor de banaan-mango smoothie. Heerlijk! Daarna liet de high tea niet lang op zich wachten: een etagère met drie verdiepingen vol lekkers. Hartige boterhammen met kaas en gerookte zalm, quiche (die was lekker!) en veel zoetigheden: scones, citroentaartje met creme, brownie, cupcake…. Ook de thee smaakte goed, de keuze is reuze. De ginger-peach thee is een aanrader!

Kortom, wil je zorgeloos genieten van een gluten- en lactosevrije high tea op een fantastische plek? Dan moet je hier zijn. Er is trouwens ook een terras voor de zonnige dagen, maar neem dan zeker ook binnen in de kapel even een kijkje..

Meer info?
Bezoek aan: de Broederkapel
Te: Broedershof 98, Veghel
Op: 21 juni 2015
Website: broederkapel.nl