Meteen naar de inhoud

Glutenvrij Berlijn!

Glutenfrei Berlin! De Duitse hoofdstad is en blijft fantastisch voor een stedentrip. Het contrast tussen het indrukwekkende verleden en de manier waarop de stad zichzelf opnieuw uitvindt met alle hippe café’s en pop-up stores maakt een bezoek aan de stad echt de moeite waard. In deze review lees je onze tips voor goede en leuke restaurants in Berlijn, aangevuld met leuke spots die je sowieso niet mag missen.

berlijn_header

This review in English? Click here!

Vooraf een paar praktische tips voor een bezoek aan Berlijn:

  • Pinnen in restaurants is niet overal mogelijk. Zorg dus altijd dat je contant geld op zak hebt.
  • Reserveren is niet echt nodig (en ook niet altijd mogelijk).
  • Sommige restaurants liggen niet in het centrum, maar deze zijn met het openbaar vervoer goed te bereiken.

Glutenvrije restaurants in Berlijn

Goodies (koffiebar) / Veganz (supermarkt) / The Bowl (restaurant)
Drie voor de prijs van één: de koffiebar Goodies, de supermarkt Veganz en het restaurant The Bowl zitten allemaal in hetzelfde pand. Stuk voor stuk geloven zij in plant based eten en bieden zij een uitgebreid assortiment glutenvrij eten. Wij hebben maar liefst twee keer ontbeten bij Goodies, stevig ontbijtje met heerlijke koffie. Ook de take-away gerechten, zoals glutenvrije pasta, zijn zeer de moeite waard.
We hebben niet bij The Bowl gegeten, die staat nog op ons lijstje voor de volgende keer. 🙂

berlijn_goodies

Adres: Warschauerstrasse 33

 Reizen algemeen
 

GESLOTEN – Ohlala 
Glutenvrij walhalla! We hebben hier gebruncht op zondagochtend, wat een feest. Alles glutenvrij en vegan en onbeperkt brunchen voor € 15 p.p. Wees wel op tijd bij Ohlala, want vol = vol en het is niet zo’n heel groot tentje. Heerlijke start van de zondag…

berlijn_ohlala

Let op, gesloten! Adres: Mainzerstrasse 18

Monkeybar – rooftopbar met fantastisch uitzicht 
Oké, voor het glutenvrije aanbod moet je hier niet zijn. Maar voor een wijntje, cocktail of huisgemaakt ijsthee mét prachtig uitzicht over de stad zeer zeker. De Monkeybar is gevestigd op de bovenste etage van het 25H Design Hotel en is ook toegankelijk voor niet-hotelgasten. Naast het hotel vind je Bikini Berlin, een hip winkelcentrum met veel jonge designers. Na het shoppen uitrusten met een drankje, life is good!

berlijn_monkeybar

Adres: Budapesterstrasse 40 (10e etage 25H Design Hotel)

ChaCha – heerlijk Thai’s eten 
ChaCha is een Thai’s restaurant en biedt verschillende gerechten glutenvrij aan. Dit staat duidelijk aangegeven op de kaart. Je vindt het restaurant in dé winkelstraat van Berlijn, de Friedrichstrasse. Ideale pauze voor tijdens het shoppen. ChaCha heeft een gezellig restaurant, maar je kunt ook gebruik maken van take-away en lekker in een parkje genieten van het heerlijke eten.

Adres: Friedrichstrasse 63

GESLOTEN – Black Cat Burger – best burgers in town
Trek in een extreem goede burger? Dit is the place to be. Alle burgers worden ook glutenvrij aangeboden. Echt genieten… Op de foto zie je dat de burger echt ‘black’ is (dit is overigens alleen bij de niet-glutenvrije variant, de glutenvrije versie staat ook op de foto – die heeft een bruin broodje :)).

Let op, gesloten! Adres: Prenzlauer Allee 48

Witty’s Currywust & Curry 36
Currywurst is het straatgerecht van Berlijn. Je vindt bijna op elke hoek van de straat een tentje die currywurst aanbiedt. Het is toch echt de moeite waard om even door te lopen naar een goed tentje. Witty’s was onze favoriet met biologische worst en friet, vraag naar glutenvrije opties. Ook Curry 36 verkoopt heerlijke currywurst – bij Curry 36 is alleen de biologische wurst glutenvrij.

berlijn_currywurst

Adres: zowel Witty’s als Curry 36 hebben meerdere vestigingen in de stad.

Mos Eisley – het lekkerste ijs van Berlijn
De rij kan lang zijn, maar het is het waard. Voor een heerlijk ijsje moet je bij Mos Eisley zijn. Per ijssoort staat aangegeven of deze glutenvrij is, wat bij de meeste soorten het geval is. Loop daarna met je ijsje door naar Tempelhof, het oude vliegveld van Berlijn wat nu een park is. Heerlijk vertoeven op een zonnige dag.

berlijn_mosleyeis

Adres: Herrflirth Platz 6

Cupcake Berlin
Zin in zoet? Dan biedt Cupcake Berlin de oplossing. Ze hebben ook een glutenvrij assortiment cupcakes. De voorraad van de glutenvrije cupcakes is niet heel groot, dus je moet een beetje geluk hebben.

Adres: Köpenickerstrasse 4 & Krossenerstrasse 12

Prinzessinnengarten
In Kreuzberg, direct bij uitgang van de metro Moritzplatz, vind je de Prinzessinnengarten. Hier kun je even heerlijk tot rust komen; wandelen door de gangetjes tussen de moestuinplanten en wat eten of drinken bij het gardencafé. In de zomer wordt gekookt met producten uit de tuin, dus dan zijn er vast ook glutenvrije opties! Wij hebben niets gegeten maar gewoon met een drankje erbij even genoten van de planten en vogels, ook heerlijk.

berlijn_prinzessinnengarten

Adres: Prinzessinnenstrasse 15

Glutenvrije restaurants die we nog niet hebben getest…
Dan nog een aantal restaurants die glutenvrij eten aanbieden, maar die wij niet hebben bezocht.

Leesvoer voor op vakantie en kook-inspiratie voor thuis! 

Meer informatie over Opscheppen 

 

Veel plezier in Berlijn!

De smaak van de stedentrips te pakken? Lees dan ook de tips voor tripjes naar…
– Lissabon
– Parijs
– Kopenhagen
– Antwerpen
– Gent