Meteen naar de inhoud

Lunch bij Huszár in Delft

Net buiten het centrum van Delft, op loopafstand van het Centraal Station van Delft, vindt je café-brasserie Huszár. Een plek waar je je thuis voelt en waar eerlijke producten, kwaliteit én service hoog in het vaandel staan, volgens de website. Dat belooft een fijne lunch te worden….

In de zomer kun je bij Huszár lekker buiten zitten op het terras aan (op!) de Delftse Schie. Nu was het een koude herfstdag en gingen wij lekker warm binnen lunchen. Vanaf het verhoogde podium in het café of de tafeltjes langs het raam, heb je een mooi uitzicht op het water.

We hadden niet gereserveerd op de maandagmiddag, want de maandag is meestal een rustige dag. Het was dus ook even spannend of er wel genoeg glutenvrije opties zouden zijn. Maar er bleek een hele glutenvrije kaart te zijn! Wat super fijn. De kaart biedt wel minder opties, maar uit de kaart werd duidelijk dat ze bij Huszár serieus omgaan met een intolerantie en er toch ook nog echt genoeg keuze voor verschillende gerechten over blijft. Bij de verse muntthee werd ook meteen een chocolaatje geserveerd, in plaats van het koekje.

Bij het brengen van de glutenvrije kaart kwam de opmerking, ‘jij bent glutenvrij?’, waarna de medewerkster zichzelf meteen realiseerde dat het eigenlijk is ‘jij eet glutenvrij?’ Moesten we wel even om lachen! Toevallig hadden wij het er die week nog over gehad, dat als je glutenvrij eet, je in de volksmond vaak ‘glutenvrij bent’. Wat dan natuurlijk ook wel zo is omdat er in je lijf als het goed is geen gluut te bekennen is, maar toch, het klinkt altijd weer een beetje vreemd..;-)

De Lunch
Anyway, terug naar de lunch! We bestelden een glutenvrije clubsandwich en een homemade naanbrood met onder andere kruidentuintje en buffelmozzarella. De ingrediënten waren vers, smaken waren goed en uitgesproken. De bediening bij Huszár hield ons goed in de gaten, was erg vriendelijk en kwam af en toe even informeren of alles nog naar wens was.

Huszár is een fijne ontmoetingsplek (zoals ze zich zelf ook noemen) op een iets ‘rustigere’ plek in Delft. Je kan je fiets voor de deur zetten, de auto (gratis) een paar straatjes verder, en als je wilt sta je na de lunch ook nog met 10 minuutjes midden in het Centrum van Delft. Oh ja, het station is ook nog op loopafstand. Dat in combinatie met de gedachte van Huszár om te werken met eerlijke, lokale en biologische producten spreekt ons erg aan. Kortom, geen excuus te bedenken om niet een keertje bij Huszár te gaan buurten! En laat hieronder dan meteen even weten wat je ervan vond!

Meer info?
Bezoek aan: Huszár in Delft
Te: Hooikade 13, Delft
Op: 19 november 2018
Website: http://www.huszar.nl/