Meteen naar de inhoud

Glutenvrij Parijs!

Metzondergluten op pad in Parijs! Een lang weekend een stedentrip naar de Franse hoofdstad. In deze blog delen we graag onze tips en ervaringen over restaurants waar je lekker ‘metzondergluten’ kunt eten.

This review in English? Click here!

De belangrijkste tips voor een bezoek aan Parijs:IMG_1822

  • Bereid je goed voor, zoek vooraf uit waar je wilt gaan eten. Je komt zo ook in de minder bekende en soms verrassende delen van Parijs.
  • Reserveer bij de restaurants (dit kan vaak ook per e-mail).
  • Veel restaurants zijn op zondag dicht, houd daar rekening mee. Ook zijn niet alle restaurants ’s avonds en op zaterdag open.
  • In veel restaurants spreken ze prima Engels en is ook de menukaart in deze taal beschikbaar. Aarzel dus niet om in het Engels naar de glutenvrije mogelijkheden te informeren als je dit lastig vindt in het Frans!

In totaal hebben we in ons weekend vijf restaurants bezocht (Starbucks, ijssalon en McDonalds niet meegerekend ;-)). Onderstaand vind je onze ervaringen per restaurant. Allereerst een overzicht van de restaurants:

  • Café Pinson
  • Le Potager du Marais
  • Noglu
  • Helmut Newcake
  • Bio Sphère Café

Café Pinson
Op onze eerste avond in Parijs hadden we ons voorgenomen bij Café Pinson te eten. We hadden niet gereserveerd, dus we gokten op een plaatsje. Pinson heeft twee vestigingen in Parijs, wij bezochten de vestiging in het 10e arrondissement. Het café werkt met dagelijks wisselende menu’s, het is dus een leuke verrassing wat er op het menu staat. Eenmaal aangekomen bij Pinson bleek er helaas geen plaats meer te zijn, maar gelukkig is het ook mogelijk het eten mee te nemen. Uit de in de vitrine uitgestalde voorbeeldgerechten kozen wij wat we mee wilden nemen.

Pinson1

Pinson2

In het appartement genoten we van de risotto en de heerlijke toetjes. De risotto was enigszins flauw, een beetje op de vlakte qua smaak. De toetjes waren daarentegen overheerlijk. We genoten van apple crumble en tiramisu! Alle gerechten in Café Pinson zijn glutenvrij, dus er is genoeg te kiezen. Ook voor de niet-glutenvrij eter is Pinson een aanrader, de ingrediënten zijn verser dan vers en biologisch. Goed eten voor een prima prijs.

Beoordeling: ★★★★★
Prijs excl. drank: € 16,75 p.p. (take away)

Le Potager du Marais
Per toeval liepen we zaterdagmiddag langs het restauantje Le Potager du Marais. De gehele kaart is biologisch en vegetarisch. Op de kaart staat zeer duidelijk aangegeven welke gerechten glutenvrij zijn. Het was rond 12.30 uur en we besloten te gaan voor een kleine lunch. Eenmaal binnen werden we vriendelijk ontvangen en konden we plaats nemen. Om 14.00 uur was de tafel weer gereserveerd, maar dat vonden we geen probleem, er stond nog genoeg op het programma!

Potager2 Potager1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilona nam een hartige pannenkoek van boekweit. Ondanks dat het als voorgerecht op de kaart stond was het een hele maaltijd! De vulling bestond uit groente met groene saus en het werd geserveerd met een kleine salade. Het restaurant heeft ook glutenvrij brood, je moet hier wel apart om vragen bij het bestellen.

Stefan ging voor de gepofte aardappel met een vulling van tomatenpesto. De aardappel werd geserveerd met nootjes en die combinatie maakte het smaakvol. Ook dit was een hele maaltijd en we besloten het dan maar bij het voorgerecht te houden.

Kortom, een bijzondere maaltijd voor een heel schappelijke prijs, zeker geen restaurant voor moeilijke eters. 

Beoordeling: ★★★★★
Prijs excl. drank: € 12,75 p.p. 

Reizen algemeen
Noglu
Noglu wordt veel besproken op internet, het restaurant is volledig glutenvrij en trekt daarmee de aandacht. Voor dit restaurant hadden we gereserveerd en dat bleek absoluut noodzakelijk. Noglu is een klein restaurantje, gelegen in een drukke passage met veel andere restaurants. Beneden in het restaurant is de keuken en een bar waaraan je kan eten en op de eerste etage staan diverse tafels waar je rustig kunt zitten. Een echte, rustige huiskamer met een knusse uitstraling. Het menu varieert en de menukaart is een groot krijtbord dat op een stoel aan tafel wordt geplaatst. De ober legt het menu uit (in het Engels indien gewenst) en geeft je alle tijd om een keuze te maken. We besloten voor de ‘formule’ te gaan, voor-, hoofd- en nagerecht voor een prijs van € 37,-.  

Noglu1 Als voorgerecht hadden we een vis belegd met abrikozenjam. Een verrassende en frisse combinatie, echt een heerlijk voorgerecht. Het hoofdgerecht van Ilona bestond uit risotto met champignos met geraspte kaas. Goed van smaak en meer dan voldoende. Alle gerechten werden geserveerd met brood (glutenvrij uiteraard) en een fles water. Wijn was per glas of per fles bij te bestellen en ook de wijn smaakte goed, al is deze niet goedkoop! Stefan koos als hoofdgerecht voor vlees. Een flinke lap vlees lag er op het bord, geserveerd met aardappelpuree en winterse groenten. Het vlees was goed, al was het veel te veel, zeker na een voorgerecht.  Noglu3 Omdat we beiden redelijk vol zaten na twee gangen vroegen we of het mogelijk was het toetje mee te nemen, zodat we dat later op konden eten. Dit was geen enkel probleem en we kregen het in een keurig doosje mee naar huis. Ze verkopen ook cakejes, dus ook die besloten we uit te proberen. Na een wandeling naar het appartement ging er wel weer een toetje in en ook dit was genieten!

Noglu4

 

Noglu7

 

Erg goed gegeten bij Noglu, een absolute aanrader als je Parijs bezoekt!

Beoordeling: ★★★★★ Prijs excl. drank: € 52,50 p.p. (incl. de take-away cakejes)

Helmut Newcake
Helmut Newcake is een glutenvrije bakkerij. We hadden niet gereserveerd en het bleek dat er op zondag alleen plaats is na reservering. Doordeweeks kun je er lunchen (reserveren vast ook aan te bevelen) waarbij de gerechten op hun website en Facebook-pagina staan vermeld.  Helmut1 Het lekkers in de vitrine zag er ook goed uit en daarbij was het heerlijk weer, dus we besloten wat mee te nemen en verderop in het park op te eten en te genieten van het Franse zonnetje. We namen een variatie mee van zoete en hartige broodjes. Om de dag goed door te komen 😉 kozen we een caramel eclaire, chocolade eclaire, hartige broodjes met tomaat en mozzarella en een bananenmuffin. En dat was erg lekker…  Helmut2 Het restaurant zag er gezellig uit en als je er gaat eten krijg je een verrassingsmenu dat bestaat uit meerdere gangen, hartig en zoet. Wij hebben het helaas niet kunnen proberen, maar dat gaan we zeker nog eens doen! Als je hier op zondag wilt brunchen, reserveer dan tijdig.

Beoordeling: ★★★★ Prijs: € 9,00 p.p. (take away)

Bio Sphère Café
We sloten ons bezoek aan Parijs af met een lunch bij het Bio Sphère Café. Het is even zoeken, maar dan vind je ook een klein, gezellig restaurantje. Bij Bio Sphère is alles vers en glutenvrij. Wij waren er rond 15.00 uur en dan is de Franse lunch net voorbij. Dat merkte we in de keuze die we konden maken, niet alles was meer op voorraad. Persoonlijk vinden we dat niet zo erg, liever verse producten die uitverkocht zijn dan niet-vers en altijd voorradig…  Biosphere3 We kozen beiden voor de pizza. Je kunt het beleg van de pizza helemaal zelf samenstellen, extra ingrediënten kosten één of twee euro per stuk en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. De pizza werd bereid en in de tussentijd genoten wij van een sapje. De appelsap bestond echt uit vers geperste appels, zo vers zie je appelsap zelden, heerlijk! De pizza was lekker krokant en smaakte goed. Aan een pizza heb je zeker als lunch meer dan voldoende. Biosphere4 In dit restaurant is het ook mogelijk glutenvrije crêpes te eten. Wij hebben dit niet geprobeerd, maar ze zagen er wel smakelijk uit J. Ook dit restaurantje is echt een bezoekje waard. Het is tot 18.00 uur geopend, reserveren na lunchtijd is niet noodzakelijk. Ook hier verkopen ze heerlijke zoetigheden om mee te nemen, zelf glutenvrije macarons!

Beoordeling: ★★★★★ Prijs: € 23,30 p.p. (inclusief de take-away koekjes)

Extra tip:
Ook bij Le Pain Quotidien Les Halles kun je genieten van glutenvrij eten!

Adres: 97 rue Rambuteau

Leesvoer voor op vakantie en kook-inspiratie voor thuis! 

Meer informatie over Opscheppen 

 

 

De smaak van de stedentrips te pakken? Lees dan ook de tips voor tripjes naar…

– Lissabon
– Kopenhagen
– Berlijn
– Antwerpen
– Gent