Meteen naar de inhoud

Favoriete glutenvrije kookboeken

Er gaat niets boven mooie kookboeken. Wij houden er van… Jij vast ook 😉 Regelmatig komt de vraag voorbij wat ons favoriete kookboek is. Dat is een hele moeilijke vraag: we kunnen niet kiezen! Vandaar dat we onze favorieten op een rijtje hebben gezet. Niet alle kookboeken zijn 100% glutenvrij, vaak passen we het recept zelf wat aan als dat nodig is. En sommige kookboeken zijn wel helemaal glutenvrij, heel handig. 
De keuken in!
The Green Kitchen at Home
Wat een prachtig kookboek is dit. Recepten in alle soorten en maten, van heel eenvoudig tot een goede middag in de keuken staan. Voor ieder wat wils. Bijna alle recepten zijn glutenvrij. Echt een van onze favorieten. 
Bieslook & Polenta
Een vegetarisch kookboek. We hebben de eenvoudige regel: thuis geen vlees, ergens anders mag het wel. Dat maakt het niet te strikt en zo dragen we toch een klein steentje bij aan het behoud van deze mooie planeet. Bieslook & Polenta heeft ons echt geholpen in het vinden van heerlijke vlees-alternatieven. Goede tips om het net even anders te bereiden en zeer verrassende recepten. 
Opscheppen 2
Ja, dit is ons eigen kookboek! Inmiddels is hij al in vele keukens te vinden. We koken er regelmatig uit; glutenvrij genieten voor de hele dag. Heerlijke dingen voor bij de koffie, een goede bodem voor de borrel en daarna tafelen met een diner. Nu met gratis verzending binnen Nederland!

Powerfood
Een ‘oudje’ van Rens Kroes. Maar het mooie is met kookboeken: oud worden ze niet. Je ontdekt steeds weer nieuwe recepten. De lasagne van courgette is echt onze favoriet uit dit kookboek. Die staat regelmatig in de oven te pruttelen… Hmmm!
Simpel
Yotam Ottolenghi heeft een nieuw kookboek: Simpel. En simpel is het inderdaad, vol eenvoudige recepten. Ook de opmaak van de boeken is altijd zo mooi. Bij deze maakt Ottolenghi het opnieuw helemaal waar.
The Plant Pharmacy
We hebben een moestuin waar we veel groente, fruit en kruiden uit halen. Dat heeft ons ook The Plant Pharmacy leren kennen, want het is echt bijzonder wat voor krachten er verborgen zitten in planten. Welke plant is waar goed voor en hoe kun je die gebruiken? Je leert het in dit boek.
Vegan 100
Volg je Avantgardevegan op Instagram? Dan ken je de gerechten van Gaz Oakley al. Wat een mooie dingen tovert hij uit de keuken. Veel gerechten zijn ook glutenvrij – en anders kun je die zelf altijd aanpassen natuurlijk. 
Veel kookplezier! Groetjes, Stefan & Ilona