Meteen naar de inhoud

Getest: Glutenvrije kruidnoten pepernoten 2019 | o.a. Damhert, Lieke is vrij, Holland & Barrett

Sinterklaas komt er weer aan! De kruidnoten zijn al goed verkrijgbaar. Wat zijn eigenlijk de lekkerste? We hebben glutenvrije kruidnoten voor je getest!

Er bestaan vele soorten glutenvrije kruidnoten. We hebben er een aantal voor je getest op smaak, geur en structuur. Uiteraard zijn dit onze persoonlijke meningen.
Goed te weten: deze test is niet gesponsord door een van de merken. Bij de test vermelden we ook of de kruidnoten lactosevrij zijn, de prijs van de kruidnoten en de hoeveelheid suiker die is toegevoegd. Daar gaan we!
Lieke is vrij glutenvrije kruidnoten
Het eerste dat opvalt, zeker in vergelijking met de andere kruidnootjes in de test, is dat kruidnoten van Lieke is vrij erg groot zijn. Flinke kruidnoten! De geur is niet heel aantrekkelijk, een beetje muf. Gelukkig is de structuur beter, de kruidnoten zijn goed knapperig. De smaak is goed, al proef je de suiker goed. Het zijn eigenlijk eerder lekkere suikerkoekjes dan kruidnoten.
Glutenvrij: ja
Lactosevrij: nee
Suikers: 33,4 gram per 100 gram
Prijs: 3,89 voor 200 gram
Te koop bij o.a. Ekoplaza en Glutenvrijewebshop
Damhert glutenvrije kruidnoten
Mooie, stevige kruidnootjes van Damhert. Ze zien er echt uit zoals je van een kruidnootje verwacht. De geur is kruidig, de speculaaskruiden komen je tegemoet. De smaak is zoetig, het zit tegen de snoepjes van het strooigoed aan – niet perse echt een kruidnotensmaak.

Glutenvrij: ja
Lactosevrij: ja
Suikers: 24,7 gram per 100 gram
Prijs: 2,99 – 3,07 voor 200 gram
Te koop bij o.a. Plus en Glutenvrijewebshop
And the winner is… Holland & Barrett (De Tuinen) glutenvrije kruidnoten
Bij Holland & Barrett verkopen ze twee soorten glutenvrije kruidnoten: de gewone variant en de roomboter variant. Wij probeerden de roomboter variant. De geur is heerlijk, echt een kruidnotengeur. Ze zien er niet heel mooi en strak uit zoals de andere kruidnoten. De smaak maakt dat gelukkig goed – je proeft de volle roomboter. De kruidnoten zijn bovendien lekker knapperig.

Glutenvrij: ja
Lactosevrij: ja
Suikers: 26,1 gram per 100 gram
Prijs: 2,79 voor 200 gram
Te koop bij Holland & Barrett (voorheen De Tuinen)
Wat is jouw favoriet? Laat het weten via Instagram of Facebook!
Liever zelf kruidnootjes bakken?
Daar hebben we het kruidnoten-recept voor!
Glutenvrije Piet komt er aan…
Wist je dat er elk jaar ook Glutenvrije Pieten bij de intocht van de Sint zijn? En je raadt het al… deze delen glutenvrije kruidnoten uit. Op NCV.nl vind je waar de Glutenvrije Piet Sinterklaas vergezeld tijdens de intocht. 
[mailpoet_form id=”2″]