Meteen naar de inhoud

Zomerse stoof met bleekselderij, aubergine en snijbiet – glutenvrij recept

.

Diner

Voor ongeveer 2 tot 3 personen

30 minuten bereidingstijd

Glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij en vegan (en daarmee ook vegetarisch)

Dit gerecht koken we regelmatig de laatste tijd. Het zit vol met verse groenten uit de moestuin. En je bent er ook niet te lang mee bezig, erg fijn als het een warme zomeravond is – en iedereen trek heeft, maar niemand zin om uitgebreid te koken.

Deze stoof is lekker met gekookte rijst of glutenvrij stokbrood. Ideaal om een grote pan op tafel te zetten, wat borden en bestek erbij en iedereen kan opscheppen. Lekker dat ongedwongen picknick-gevoel…

Zoek je nog een lekker dessert erbij? Wat dacht je van deze fruitijsjes! In het nieuwe kookboek Geniet Glutenvrij vind je ook heerlijke desserts (en ontbijtjes, taart, lunch, dranken, diner… :))

.

Glutenvrije stoof met aubergine, bleekselderij en snijbiet

.


BOODSCHAPPENLIJSTJE


1 rode ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gepeld en fijn gesneden
2 el olijf- of kokosolie om in te bakken
4 stengels bleekselderij
1 aubergine
250 gram snijbiet
3 takjes verse tijm, gebruik de blaadjes (of 2 el gedroogd)
2 tl gerookte paprikapoeder
100 ml water
500 gr tomaten (mogen verschillende soorten zijn)
400 gram (1 blik) kikkererwten, uitgelekt
30 gr hazelnoten, in stukjes gestampt
Lekker met rijst of glutenvrij stokbrood


BEREIDING


Verhit de olie in een pan. Bak de ui en knoflook op middelhoog vuur voor 5 minuten.

Snijd de bleekselderij in stukjes van ongeveer 2 cm. Je kunt alles van de bleekselderij gebruiken, behalve ‘het kontje’. Snijd ook de aubergine in stukjes van ongeveer 2 cm. Snijd de snijbiet in grove stukken van ongeveer 3 cm. Voeg de bleekselderij, aubergine en snijbiet toe aan de pan en bak 5 minuten.

Snijd de tomaten in vieren en voeg ook die, samen met de tijm en de paprikapoeder, toe aan de pan. Voeg het water toe. Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten pruttelen. De laatste 5 minuten laat je de kikkererwten nog even mee warmen.

Ondertussen rooster je de hazelnoten in een koekenpan zonder olie. Pas op dat ze niet te donker worden. Garneer voor het serveren met de hazelnoten.

Serveer het gerecht met rijst of stokbrood.

.

Glutenvrije stoof met snijbiet, aubergine en bleekselderij

.


Glutenvrij kookboek!
‘Geniet Glutenvrij’ is ons derde kookboek. Dit keer een groot formaat (bijna A4) en lekker dik; meer dan 200 pagina’s!

Het boek staat vol lekkere recepten voor de hele dag. Onderverdeeld in ontbijt, taart, lunch & spreads, dranken, soep, diner en dessert. Alle recepten zijn glutenvrij en vegetarisch. En veel van de recepten zijn vrij van lactose, koemelk, ei en noten. En niet te vergeten, het boek staat vol prachtige foto’s en een handig register.

Ook nemen we je mee in ons ‘metzondergluten’ huis. Hoe richt je je keuken zo in dat glutenvrij en niet-glutenvrij veilig naast elkaar kunnen bestaan? Ook gaan we de moestuin in en delen we praktische tips voor het kweken van je eigen groenten en kruiden.

Alles weten over het nieuwe boek? Klik hier!