Meteen naar de inhoud

Glutenvrij La Palma

La Palma is één van de Canarische eilanden. Het is er niet zo druk als op de andere eilanden en de natuur is er echt super mooi. Het eiland wordt niet voor niets ook wel La Isla verde genoemd: het groene eiland. Je kunt er prachtige wandelingen maken laurierbossen en zelfs vulkaangebied, maar ook relaxen op het het strand. Reisje geboekt? Lees hier onze tips voor een fijn glutenvrij verblijf op La Palma! Dit keer in het kader van #wijbloggenglutenvrij.

Vooraf een paar praktische tips voor een bezoek aan La Palma:

 • In zo’n 4 a 5 uur vlieg je van Amsterdam naar La Palma.
 • Je kunt in de meeste restaurants pinnen, contant geld kan handig zijn maar is niet noodzakelijk.
 • Reserveren voor het diner is verstandig. Goede restaurants zitten snel vol.
 • Het eiland is niet groot, met een gehuurde auto kom je op de mooiste plaatsen. Er rijden ook wel bussen.
 • De beste verbindingsweg tussen oost en west loopt tussen Santa Cruz de la Palma en Los llanos.
 • Aan de westkant van het eiland is het meestal zonniger en iets warmer. Daar vind je ook de mooiste stranden.

Tips voor een lekker, glutenvrij verblijf in La Palma

De oostkant van het eiland
Aan de oostkant van het eiland ligt het vliegveld. Vanaf daar zit je snel in de hoofdstad: Santa Cruz de la Palma. Niet de meest gezellige stad, maar als je even wilt winkelen, is dit een goede optie. Als je met de auto bent, dan kun je die (gratis/goedkoper) parkeren bij de mcDonalds in de stad. We verbaasden ons erover dat deze McDonalds zelfs glutenvrij bier verkoopt! 

In Santa Cruz de La Palma vind je verder voldoende supermarkten met glutenvrije opties, zoals de superdino Los Indianos (Plaza de la Constitución 6), de Hiperdino el Puente (Av. el Puente 56) en de Spar (Calle Virgen de la Luz 68).

Zoek je een hotel aan de oostkant van het eiland, dan is Aparthotel Hacienda San Jorge in Brena Baja een aanrader. Met het ontbijt krijg je apart glutenvrij brood als je dit wilt en er is daarnaast altijd voldoende yoghurt, fruit en ook een aantal warme ontbijtopties. Ook voor het avondeten kun je er prima terecht! Er wordt zelfs een apart dessert gemaakt. Oké, fruit uit blik met héél veel slagroom, maar toch leuk 😉

In Brena Baja kun je heerlijk wandelen over de boulevard langs de stranden. Je vindt er ook Veg Art Natural Food. We weten nog niet zo goed of dit nu wel of geen tip is. De glutenvrije opties zijn wisselend. Als je er in de buurt bent, loop dan gewoon eens even langs! Je kunt er trouwens ook gewoon voor de deur (gratis) parkeren. Je vindt er taartjes, crackers en verschillende glutenvrije lunchgerechtjes. 

 

De westkant van het eiland
In drie kwartier rijd je van het oosten van het eiland, naar het westen. Je komt door Los Llanos, waar je meteen goed inkopen kan doen bij de Hiperdino (Avda Carlos Francisco Lorenzo Navarro). Er is hier een heel schap met glutenvrije producten, zoals je trouwens bij veel grote supermarkten op het eiland tegenkomt. Er is ook een diepvriesgedeelte, waar je ook glutenvrije churros vindt! Als je een huisje met een keuken hebt, dus zeker eens uitproberen. Ook staat bij alle producten (op het label op het schap) aangegeven als het glutenvrij is.

Als je je inkopen hebt gedaan, kun je de rest van de mooie westkant van het eiland ontdekken. Wij maakten een prachtige wandeling, waarbij we onderweg het Bio café Finca aloë (las Tricias Busca 59) tegenkwamen. Wat een pareltje, we zouden deze mooie plaats bijna voor ons zelf willen houden 😉 Hier kun je echt even lekker uitrusten en genieten van heerlijke verse sapjes met een vegetarische lunch. En het prachtige uitzicht natuurlijk.

Als je na de wandeling terugrijdt richting het zuiden van het eiland, kom je waarschijnlijk langs Cerveceria Isla Verde (El Jesus 41, Tijarafe). Dan moet je daar ook nog maar even stoppen, hier hebben ze namelijk twee soorten glutenvrij bier! En het is enorm genieten op het terras met uitzicht op de zee. Het moment is niet compleet zonder papas arrugadas en een paar heerlijke olijven (glutenvrij natuurlijk). De heerlijke papas arrugadas vind je trouwens ook terug bij onze recepten voor de tapastafel.

Over tapas gesproken, in Los Llanos kun je heerlijk tapas eten. Wij deden dit bij La Luna – La Palma (Calle Fernández Taño 26). Allergenen staan op de kaart en als je geluk hebt kun je ook nog genieten van live muziek! Wel reserveren, anders heb je geen plekje.

Meer glutenvrije tips…
Dan nog een aantal restaurants die glutenvrij eten aanbieden, maar die wij niet hebben bezocht.

Oostkant:

 • Kiosco playa Salemera – hier hebben ze veel verse vis op het menu!
  Plaza Salemera 25, Mazo
 • Bodegas Teneguia  – Wijnliefhebber? Ga dan zeker hierlangs! Er is ook een mooi restaurant.
  Antonio Francisco Hdez. Santos 10, Fuencaliente
 • El Jardin de la Sal – Bij de indrukwekkende zoutvelden van La Palma. 
  carretera la Costa el Faro 5, FuencalienteWestkant:
 • El Duende del Fuego – Tapasrestaurant met heel veel glutenvrije opties. Staat op de kaart aangegeven. Ook veel vegetarische en vegan opties en ook lactosevrij en eivrij staan op de kaart vermeld.
  Calle Teniente General González del Yerro 11, Los Llanos.

Nog meer tips voor vakantie of stedentrips? Lees dan ook de tips voor tripjes naar…
Lissabon
Parijs
Kopenhagen
Berlijn
Wenen
Glutenvrij kamperen
Oslo
Antwerpen
Gent
Zuid-Spanje

Ontdek nog meer over glutenvrije vakantie via #wijbloggenglutenvrij. Deze maand doen mee:
bakersandfakers.nl
glutenvrijinutrecht.nl/blog
roselicious.be
ikbenglutenvrij.nl
gluten-lactosevrijekookkunst.nl
yacinthapex.nl/blog
missglutenvrij.nl
en wij van metzondergluten.com